Hozzávalók
80 dkg csirkemáj
8 dkg vaj
2 közepes vöröshagyma
3 alma
4-5 evőkanál almapálinka (ha van)
1 kiskanál morzsolt majoránna
só, őrölt bors
A csirkemájról a szíveket leválasztjuk, a hártyát, ereket, epemaradványokat gondosan eltávolítjuk, majd a májakat 2-3 darabba vágjuk. A vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és a csirkemájat nagy lángon forgatva megpirítjuk benne. Ha mind megsült, szűrőlapáttal kiszedjük, és visszamaradt zsírjában a meghámozott, karikákra szelt és gyűrűire szedett hagymát megfuttatjuk. Ha szép aranyszínt kapott, a meghámozott, cikkekre vágott almát is hozzáadjuk. Megsózzuk, frissen őrölt borssal és a morzsolt majoránnával megszórjuk. A májat a serpenyőbe visszatesszük, és rázogatva 3-4 perc alatt az egészet összesütjük. Forrón, friss ropogós kenyérrel, esetleg pirítóssal tálaljuk
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1777kJ/425 kcal
Harci Ladákkal támadtak az oroszok Ukrajnában