INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

Öreg alma, nem vén alma

Infostart

Az alma márciusban már nem igazán ropogós, s vitamintartalmából is sokat vesztett, ezért bátran használhatjuk főzéshez. Párolva vagy kompótként nagyszerű kisérője lehet szinte minden pecsenyéknek, de ha csikemájjal sütjük-főzzük össze, még a köretet is helyettesíti. Libamájjal sem lehet megvetendő!

Almás, hagymás csirkemáj

Hozzávalók
80 dkg csirkemáj
8 dkg vaj
2 közepes vöröshagyma
3 alma
4-5 evőkanál almapálinka (ha van)
1 kiskanál morzsolt majoránna
só, őrölt bors

A csirkemájról a szíveket leválasztjuk, a hártyát, ereket, epemaradványokat gondosan eltávolítjuk, majd a májakat 2-3 darabba vágjuk. A vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és a csirkemájat nagy lángon forgatva megpirítjuk benne. Ha mind megsült, szűrőlapáttal kiszedjük, és visszamaradt zsírjában a meghámozott, karikákra szelt és gyűrűire szedett hagymát megfuttatjuk. Ha szép aranyszínt kapott, a meghámozott, cikkekre vágott almát is hozzáadjuk. Megsózzuk, frissen őrölt borssal és a morzsolt majoránnával megszórjuk. A májat a serpenyőbe visszatesszük, és rázogatva 3-4 perc alatt az egészet összesütjük. Forrón, friss ropogós kenyérrel, esetleg pirítóssal tálaljuk

Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1777kJ/425 kcal

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018