eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Öreg alma, nem vén alma

Az alma márciusban már nem igazán ropogós, s vitamintartalmából is sokat vesztett, ezért bátran használhatjuk főzéshez. Párolva vagy kompótként nagyszerű kisérője lehet szinte minden pecsenyéknek, de ha csikemájjal sütjük-főzzük össze, még a köretet is helyettesíti. Libamájjal sem lehet megvetendő!

Almás, hagymás csirkemáj

Hozzávalók
80 dkg csirkemáj
8 dkg vaj
2 közepes vöröshagyma
3 alma
4-5 evőkanál almapálinka (ha van)
1 kiskanál morzsolt majoránna
só, őrölt bors

A csirkemájról a szíveket leválasztjuk, a hártyát, ereket, epemaradványokat gondosan eltávolítjuk, majd a májakat 2-3 darabba vágjuk. A vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és a csirkemájat nagy lángon forgatva megpirítjuk benne. Ha mind megsült, szűrőlapáttal kiszedjük, és visszamaradt zsírjában a meghámozott, karikákra szelt és gyűrűire szedett hagymát megfuttatjuk. Ha szép aranyszínt kapott, a meghámozott, cikkekre vágott almát is hozzáadjuk. Megsózzuk, frissen őrölt borssal és a morzsolt majoránnával megszórjuk. A májat a serpenyőbe visszatesszük, és rázogatva 3-4 perc alatt az egészet összesütjük. Forrón, friss ropogós kenyérrel, esetleg pirítóssal tálaljuk

Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1777kJ/425 kcal

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×