eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Minden évben egy városnyi magyar lesz tüdőrákos

Megalakult a Tüdőrákbetegek Egyesülete a Magyar Tüdőgyógyász Társaság által szervezett szombati orvos-beteg találkozón. Dr. Kovács Gábor tüdőgyógyász főorvos a Független Hírügynökségnek elmondta: évente kilencezer új tüdőrák beteget regisztrálnak Magyarországon. A lakosságszámhoz viszonyítva ezzel világelsők vagyunk. 2006 a tüdőrák elleni küzdelem éve.

Korai felismeréssel a tüdőrák gyógyítható, ezért fontos az évenkenti tüdőszűrés, illetve az, hogy szokjunk le a dohányzásról - mondta el a főorvos.

Többségében a férfiaknál jellemző ez a betegeség, de egyre több nőt is kezelnek a tüdőgyógyászok. Ez a szakemberek szerint egyértelműen azzal magyarázható, hogy egyre több nő dohányzik.

Kovács Gábor szerint a tüdőrákosok 20-25 százaléka operálható, nekik rendkívül jó esélyeik vannak a gyógyulásra. Azoknál, akiknél nincs lehetőség a műtéti beavatkozásra, kemoterápiás és gyógyszeres kezeléssel hosszabbítható meg az élet.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×