INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

Majdnem hagyományos rostélyos

Infostart

Ha az áll egy recept címében, hogy serpenyős, arról azonnal a paprikás krumplira asszociálunk, merthogy ez a hagyományos, de mitagadás egyszerű magyar étel, serpenyős burgonyaként kínáltatik az étlapokon.A serpenyős rostélyos azonban nevét nem annyira a krumpliról, mint inkább az edényről kapta ,amiben készül.

Serpenyős rostéyos

Hozzávalók ( 4 személyre)
4 szelet rostélyos
só, őrölt bors
liszt
olaj
1 kiskanál köménymag
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
paprika
paradicsom
60 dkg burgonya

A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajon mindkét oldalán megsütjük. Ezután a serpenyőből kivesszük, visszamaradt zsírjában megfuttatjuk a köménymagot. A vöröshagymát lehéjazzuk, karikákra vágjuk, a fokhagymát is megtisztítjuk, összezúzzuk, mindkettőt a köménymagos olajra dobjuk, és üvegesre párojuk. Az elősütött rostélyosokat a serpenyőbe visszatesszük, és egy kevés vízzel (még jobb,ha vörösborral) felengedjük. Egy-egy paprikát és paradicsomot is dobunk bele, sóval, borssal ízesítjük, majd fedő alatt párolni kezdjük. Miután marhahúsról van szó, ez hosszabb időt, kb. másfél órát vesz igénybe, ezért gyakran ellenőrizzük, hogy nem főtte el a levét, s ha kell, egy kevés vízzel rendre pótoljuk. Amikor a hús már majdnem tökéletesen megpuhult, rádobjuk a meghámozott hasábokra vágott burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát éppencsak ellepje. Óvatosan megsózzuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a krumpli is teljesen megfő. Ha kell a végén a levét kissé beforraljuk, mert jó sűrűnek kell lennie.
Elkészítési idő 2 óra

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018