eur:
387.63
usd:
360.16
bux:
69274.76
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

A sütemény, ami várat magára

A legtöbb fogás frissen az igazi, de kivételt képeznek azok, melyek receptjének végére a szerző odabiggyesztette: ...és állni hagyjuk, hogy az ízei jól összeérjenek. A réteges linzernél ez azt jelenti, hogy legjobb, ha tálalás előtt egy nappal megsütjük, de még hosszabb várakozást is kibír.

Réteges linzer

Hozzávalók:
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
40dkg finom liszt
csipetnyi só
fél csomag sütőpor
1-2 evőkanál tejcsokoládé

a töltelékhez: ribiszkelekvár
a tetejére: porcukor

A porcukrot a vajjal a tojássárgájával habosra keverjük, a citromhéjat beleszórjuk, és ezzel is tovább keverjük. amíg egészen fehér, habos masszát nem kapunk. Ekkor a lisztet és a sütűport beledolgozzuk, csipetnyi sót is adunk hozzá. A így elkészült tészta egyharmadát félre tesszük, kétharmadát olvasztott csokoládéval barnára szinezzük, majd elfelezzük. Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy adagnyi kinyújtott csokoládés tésztával kibéleljük, lekvárral megkenjük, erre terítjük a fehéren hagyott tésztát, amit szintúgy megkenünk lekvárral, majd betakarjuk a maradék csokoládés tésztával. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 200 C ( légkeverésés sütőben l85 C) 20-25 perc alatt megsütjük. A tetjét még melegen pocukorral megszórjuk, és legagább egy napig állni hagyjuk, hogy az ízei jól összeérjenek. Csinos kockákra vágva rakjuk tálra.
Elkészítési idő: 55 perc

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Ez lehet a startup-ok kitörési lehetősége

Ez lehet a startup-ok kitörési lehetősége

„Innovációra Magyar!” címmel idén harmadik alkalommal rendezte meg a Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású interaktív konferenciáját, amelyen nagyvállalatok első számú vezetői, kormányzati szakpolitikai szakértők és startup vállalkozások alapítói mutatták be az innováció területén az aktuális hazai és nemzetközi trendeket, magyar sikereket és a támogatott programokat. Az összkép alapján kijelenthető: a hazai innovációs ökoszisztéma egyik legnagyobb lehetősége az együttműködés és támogatás, amely kitörési lehetőséget biztosít a startup-oknak is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×