eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Vacsora a vaksötétben - új étterem Londonban

Olyan étterem nyílt Londonban, ahol a vendégek vaksötétben fogyasztják el vacsorájukat. A stílusosan Dans Le Noir, vagyis "a feketében" névre keresztelt étteremben a vendégek csak ízlelőbimbóikra és szaglásukra támaszkodhatnak ételük azonosításához.

A furcsa ötlet lényege az, hogy ha az ember nem látja, mit eszik, az fokozza más érzékszerveinek működését, és felszabadítja az ízlelőbimbókat.

A vendégeket vak, vagy látássérült pincérek vezetik az asztalokhoz, és ők szolgálják fel az ételeket és italokat is.

Minden olyan dologot, ami fényt adhat ki, legyen az mobiltelefon, vagy egy égő cigaretta, szigorúan kitiltottak a londoni étteremből, amelyet egy sikeres párizsi vállalkozás alapján hoztak létre.

Az étteremben azonban nem csak az ételekhez viszonyulnak máshogyan az emberek - mondja Edouard De Broglie, a Dans Le Noir szülőatyja - hanem egymáshoz is.

"Olyanok mellett ül az ember, akiket nem ismer, de a sötétben nem ítélheti meg őket első látásra, így többet beszélget asztaltársaival, akikről csak később derül ki, hogy is néznek ki" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×