eur:
400.42
usd:
366.31
bux:
73918.52
2024. október 10. csütörtök Gedeon
Autósok várakoznak magyarországi  belépésre az osztrák-magyar határon Nickelsdorfban 2020. március 17-én. A magyar hatóságok az éjszaka folyamán egyszeri átutazást tesznek lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak egy kijelölt tranzitútvonalon. Magyarország március 16-án éjféltől zárta le határait a külföldről érkező nem magyar állampolgárok előtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

"Guruló magyar bombát" szedtek le rendőrök az osztrák határnál

Tartályában 28 500 liternyi veszélyes áru, erősen gyúlékony anyag zötykölődött.

Az Autószektor.hu ORF-re hivatkozó beszámolója szerint guruló magyar bombát szedtek ki a forgalomból az osztrák rendőrök.

A nickelsdorfi határátkelőhelyen megállítottak egy magyar csuklós teherjárművet, amelyen egy tartályban 28 500 liternyi veszélyes áru, erősen gyúlékony anyag zötykölődött.

A jármű az állapota miatt is gyanússá vált, ezért azonnal kivették a forgalomból és vizsgálni kezdték. Nem is tévedtek: a világítás, a sebességváltó és a fékrendszer is hibás volt, a féktárcsákon pedig repedések jelentek meg. Mindemellett a sofőr jelentősen túllépte a vezetéssel tölthető időt, így a helyszínen lekerült az autó rendszámtáblája, a rendőrök pedig feljelentést tettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Akár 7 új vízerőmű is épülhet Magyarországon

Akár 7 új vízerőmű is épülhet Magyarországon

Az MVM Csoport céljai és tevékenységei főként a zöld átállásra, a megújuló energiaforrások növelésére és az energetikai hálózat fejlesztésére fókuszálnak, figyelembe véve a pénzügyi stabilitást és a környezetvédelmi szempontokat. Az MVM tovább bővíti és diverzifikálja portfólióját, fejleszti Paks I. reaktorait, Paks II. erőművet épít, napelemparkokat és szélerőműveket fejleszt és akár 5-7 új vízerőmű is épülhet az országban. Energiatároló kapacitása 10 éven belül elérheti az 500 MW-t is. Bár a Mátrai Erőmű bezárása elkerülhetetlennek tűnik, a földgáz azonban nem veszik ki az energiamixből, a tervezett - egyre inkább késlekedő - CCGT-k akár 30%-ban hidrogént is tudnak majd égetni. Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatójának előadása a Portfolio Energy Investment Forumon. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×