eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Forrás:

Leszedte a nyomkövetőt, mégis elkapták a vonaton

Kaposvár mellől Németországba akart menekülni, de csak Balatonlelléig jutott.

Kábítószer-kereskedelem miatt volt 2021 óta bűnügyi felügyelet alatt az a harmincas éveiben járó nigériai férfi, aki egy kaposvári környéki faluban idén márciusban leszedte a kezéről a nyomkövetőt, és előbb tömegközlekedéssel Kaposvárra utazott, onnan pedig Budapestre, majd Németországba akart menekülni - írja a 444.hu.

A Fonyódi rendőrség azonban lekapcsolta, méghozzá úgy, hogy a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállították. A férfit elfogták és őrizetbe vették.

A Kaposvári Járási Ügyészség kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elkövetett fogolyszökés miatt gyorsított eljárásban emelt vádat ellene, végül 70 nap elzárásra ítélték - tudatta a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×