eur:
391.05
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Egy rákospalotai gyermekotthonban is nyomozás indult szexuális visszaélés gyanújával

Szökésért szexuális viszony - egy gyermekvédelmi gyám tett feljelentést.

Szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy, a Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthonban történt esett miatt – közölte a Népszavával az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának jelentése szerint az otthon egyik 15 éves lány lakója még tavaly áprilisban tervezett szökést, az otthon egyik gyermekfelügyelője ebben segített volna neki, cserébe azért, ha a kiskorú lány szexuális kapcsolatot létesít vele. Míg ez utóbbira igen, a szökésre végül nem került sor. Az ombudsmani jelentés szerint szexuális visszaélés miatt később, 2023 nyarán egy gyermekvédelmi gyám tett feljelentést.

Az ombudsmani vizsgálat azt is megállapította, hogy az otthon vezetősége tudott az esetről, a gyermeket az otthon vezetője meghallgatta, s a jegyzőkönyv szerint el is ismerte, hogy a gyermekfelügyelő szexuális kapcsolatba lépett vele. Ennek ellenére a vezetőség úgy döntött, ők nem tesznek feljelentést, mert az rossz fényt vetne az intézményre, de a lap szerint a gyermekfelügyelővel viszont megállapodtak a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről.

Az alapvető jogok biztosa szerint ez nem volt elegendő intézkedés, a feljelentést nem lett volna szabad mellőzni, ugyanis csak büntetőjogi felelősség megállapítása esetén van arra lehetőség, hogy az érintett gyermekfelügyelőt a jövőben ne alkalmazhassák gyermekvédelmi munkakörben.

Az ORFK az ügyben most azt közölte, hogy a nyomozás még folyamatban van, a válaszadásuk szerda délutáni időpontjáig gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×