eur:
389.65
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Nagy fogás: pár óra alatt két cigarettacsempészt is lekapcsolt a NAV

Zala vármegyében fogták el a pénzügyőrök a csempészeket, közel kétezer doboz cigarettát és egy bőröndnyi italt foglaltak le.

A pénzügyőrök egy márciusi délután kezdeményeztek ellenőrzést egy bolgár teherautó sofőrjénél - írja közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A gépkocsiban két gyermek is utazott, akiket a sofőr Franciaországba vitt a szülők kérésére baráti alapon.

Az autó átvizsgálásakor az utastérből előkerült pótkerekek tompa hangja arról árulkodott, hogy nem csupán szívességi fuvarról lehet szó.

A kerekekből 800 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő, a poggyászból pedig 50 üveg alkohol.

A 37 éves gépjárművezető bevallotta, hogy az illegális termékeket ő rejtette el.

Alig néhány órával később egy 45 éves asszony bukott le a pénzügyőri ellenőrzésen, aki két fiával szintén Franciaországba tartott. A járőrök a pótkerék helyénél észrevették, hogy az autó egész padlózatát cigarettával tömték meg, ezért kiszedték az üléseket. Az alvázból összesen 1180 doboz csempészáru bukkant elő. A nő elárulta, hogy úgy gondolta, ha ráülnek, könnyen megússzák.

A pénzügyőrök így összesen 1980 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le több, mint ötmillió forint értékben. Az elkövetőknek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelniük kell, mellette pedig több millió forint bírságra is számíthatnak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×