eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Iványi Gábor metodista lelkész beszél az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok demonstrációján, amelyet Nincs hova hátrálnunk! címmel tartanak Budapesten 2014. december 16-án.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Iványi Gábort hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják

Az ügyészség szerint két évvel ezelőtt erőszakoskodott intézkedés közben a NAV embereivel egy csoport, a metodista lelkész vezetésével.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, az ügyészség gyanúsítottként idézte be Iványi Gábor lelkészt, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség elnökét.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hatóság elleni erőszakkal gyanúsítja a lelkészt. Korábban nem adtak tájékoztatást róla, milyen ügyben idézték be, ám ahogy a Telex írja, csütörtökön kiderült, hogy egy két évvel ezelőtti esetről van szó.

2022. február 21-én a NAV adócsalás gyanúja miatt előre be nem jelentett razziát tartott az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai székházában. Az aznapra meghirdetett sajtótájékoztatóra nagyjából 150 ember gyűlt össze, a szolidaritási akción az újságírók és az Oltalom Egyesület mellett több ellenzéki politikus is megjelent.

A tájékoztató után kisebb közjáték alakult ki:

Iványi Gábor megpróbált bemenni az épületbe, de az adóhivatal munkatársai nem engedték be, hiszen a lelkész a sajtó munkatársaival együtt akart bemenni.

Ezért a lelkész megállt az ajtóban, ahol a sajtó gyűrűjében nyomult rá a NAV munkatársaira, miközben oldalt egy létrán keresztül kezdtek bemenni emberek az Oltalom épületébe. Végül a lelkészt több országgyűlési képviselővel együtt felengedték a nyomozati területnek nyilvánított irodákba.

Miután Iványi Gábor csütörtökön kijött a vádhatóság épületéből, azt nyilatkozta, az ügyészek azzal vádolják, hogy azon a februári napon az ő vezetésével hatóság elleni erőszak történt. Hozzátette, hogy az említett bűncselekményért 5-10 év szabadságvesztés is kiszabható.

A MET vezetője alaptalannak tartja a gyanúsítást, vallomást sem tett az ügyben. Amíg Iványi Gábor bent volt, a vele szimpatizálók transzparenst helyeztek ki azzal a szöveggel, hogy: "Holnap már keresztre feszítés is lesz?".

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×