eur:
390.06
usd:
365.51
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Close-up of copper wire. Copper is element 29 on the Periodic Table of Elements.  Copper is considered a semi-precious metal used in electricity transmission, electrical equipment, plumbing, consumer and health industries and it is an essential nutritional mineral to human life. Copper was the first metal to be worked my humans.
Nyitókép: Bryan Steffy/Getty Images

Másfél milliós lopás: rézkábeleket nyúltak le egy nyergesújfalui telephelyről – videó

Felfüggesztett szabadságvesztést szabhatnak ki azzal a két férfival szemben, akik egy nyergesújfalui telephelyről kétszer összesen csaknem másfél milliós értékben loptak kábeleket.

Az elkövetőknek állandó munkájuk nem volt, ezért megbeszélték, hogy kábellopásból egészítik ki jövedelmüket. Az egyik férfi a lopás előtt néhány nappal terepszemlét tartott a nyergesújfalui cég telephelyénél – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

A két férfi először 2023. április 3-án éjfél után, majd 2023. április 8-án 23 órakor autóval érkezett a telephelyhez. Magukkal vittek egy vasfűrészt is, és mindkét alkalommal felhajtották a kerítés dróthálóját, majd a résen bebújtak a telephelyre.

Az udvaron tárolt egyik kábeldobról az első lopás során levágtak egy legalább tizenöt méter hosszú, 120 kilogramm súlyú négyeres, 470 535 fortint értékű, a második esetnél pedig egy húsz méter hosszú, 180 kilogramm súlyú, 1 019 800 fortint értékű rézkábelt.

Az elkövetők mindkétszer kisebb részekre darabolták a levágott kábeldarabot, aztán kidobták a kerítésen, majd elvitték.

A tolvajok 1 490 335 forintos kárt okoztak a lopással, amely nem térült meg.

Az elkövetők mindkét alkalommal levágták a lopott kábelek külső műanyag szigetelését egyikük bajnai otthonában, és rézhulladékként értékesítették összesen 622 ezer forintért, majd az összeget megfelezték egymás között.

Az ügyészség a vádiratban mindkét férfival szemben arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, valamint kötelezze az elkövetőket a sértett kárának megfizetésére, a lefoglalt vasfűrészt pedig kobozza el.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×