eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Prison Cell Bars - Black and White
Nyitókép: DanHenson1/Getty Images

Korábban szabadulhat-e a bicskei gyermekotthon pedofil ügyben elítélt volt igazgatója?

Jövő héten hallgatja meg V. Jánost a feltételes szabadlábra bocsátása ügyében az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja.

Az egykori igazgatónak kedvező döntés esetén több mint két évvel a teljes ítélet letöltése előtt feltételesen szabadlábra helyezhetik V. Jánost – írja a Válasz Online értesülése alapján az Index. Ellenkező esetben viszont fegyházban kell maradnia.

A gyermekotthon egykori igazgatóját összesen 10 év 3 hónapra ítélték két különálló bírósági ítéletben. Először 2019-ben kapott 8 év fegyházbüntetést, majd 2021-ben, a kegyelmi ügyben ismertté vált K. Endréhez köthető perben kényszerítés hatósági eljárásban bűntett miatt további két év három hónap börtönt kapott amiatt, hogy a helyettesével együtt igyekezett eltussolni a bűncselekményt.

A Székesfehérvári Törvényszék 9 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésben állapította meg V. János összbüntetését, és azt is előírta, hogy a férfi legkorábban ennek kétharmadának letöltése után, vagyis hat év két hónap után szabadulhat.

Az elítélt már a jogerős ítélet kimondása előtt is évek óta előzetes letartóztatásban volt, így a büntetés kétharmada, azaz a hat év és két hónap már letelt. 2023 januárjában már szabadulhatott volna, de akkor ezt a büntetés-végrehajtási bíró nem támogatta, továbbra is fegyházban kellett maradnia.

Közben viszont eltelt egy év, ezért tartanak újabb meghallgatást a jövő héten.

A lapértesülés szerint a meghallgatásra várhatóan a fegyházban került sor, az eseményen a büntetés-végrehajtási bíró, az elítélt és jogi képviselője, a büntetés-végrehajtás és az ügyészség képviselője lesz jelen. A bíró a felek meghallgatása után dönt arról, hogy V. Jánost feltételesen szabadlábra helyezik-e, vagy továbbra is fogva tartják.

A Válasz Online hozzáteszi, az ilyen döntések alapozhatóak az elítélt jó magaviseletére, célja pedig, hogy a nem visszaeső bűnelkövetőket érdekeltté tegyék a börtönben tanúsított jó magatartásra, ami segítheti a társadalomba való visszailleszkedést. V. János többé nem dolgozhat gyermekek között, a jogerős ítélet eltiltotta ettől.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×