eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Pexels.com

Egy vasi sportklub edzője verte és megalázta a rábízott gyerekeket

Olyan gyerek is volt, aki az edző fegyelmezése miatt kórházi kezelésre szorult.

A Vaol azt írja, a Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta őket, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint egy sportegyesület edzőjeként a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta.

Olyan is volt a bántalmazottak között, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szerzett, de kórházi kezelésre szorult.

A vádlott súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését - áll a lap által közzétett közleményben.

A járási ügyészség, amellett, hogy letöltendő szabadságvesztést és a közügyektől való eltiltást kért az edőre, indítványozta, hogy végleg tiltsák el minden olyan tevékenységtől, foglalkozástól, ahol gyerekekkel kell foglalkozni akár nevelésről, felügyeletről, gondozásról, gyógykezelésről van szó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×