eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Egy vasi sportklub edzője verte és megalázta a rábízott gyerekeket

Olyan gyerek is volt, aki az edző fegyelmezése miatt kórházi kezelésre szorult.

A Vaol azt írja, a Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta őket, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint egy sportegyesület edzőjeként a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta.

Olyan is volt a bántalmazottak között, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szerzett, de kórházi kezelésre szorult.

A vádlott súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését - áll a lap által közzétett közleményben.

A járási ügyészség, amellett, hogy letöltendő szabadságvesztést és a közügyektől való eltiltást kért az edőre, indítványozta, hogy végleg tiltsák el minden olyan tevékenységtől, foglalkozástól, ahol gyerekekkel kell foglalkozni akár nevelésről, felügyeletről, gondozásról, gyógykezelésről van szó.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×