eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Business people agree to bribe and do handshake, giving money or cash payment below table. Employee or partnership make a deal for fraud, money laundering and corruption crime in a business meeting
Nyitókép: PeopleImages/Getty Images

Rendőrök vitték el az egyik volt nyíregyházi főorvost

A szakember a vád szerint elfogadta az orvoslátogató plusz bevétellel kecsegtető ajánlatát.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdeményezésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa, valamint üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntett miatt egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen - írja közleményében a rendőrség. Az ügyben vádat emeltek, erről korábban beszámoltunk.

A rendőrségi nyomozás jelen állása szerint az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban töltött munkaviszonya alatt elfogadta a 42 éves orvoslátogató által jogtalan előnyként felkínált pénzbeli juttatást egy bizonyos gyógyszer felírásáért cserébe.

A szert daganatos betegeinek írta fel, ezért dobozonkénti juttatást kapott,

amiből több millió forintja jött össze.

A Szabolcs vármegyei nyomozók a főorvost és az orvoslátogatót 2024. január 15-én a rendőr-főkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök kutatásokat tartottak, és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat.

A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozás folytatódik, így várható, hogy a gyanúsítottak száma nőni fog - erősítették meg a vádemelésben is közölt hírt.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×