eur:
390.92
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
AK47 on khaki uniform background
Nyitókép: zim286/Getty Images

Leszámolás az autópályán, legalább 12 halott

Rendőrök hiúsították meg egy mexikói kartelltag kiszabadítását.

Legkevesebb 12 bűnöző halt meg a biztonsági erők és feltehetően a hírhedt Sinaola kartellhez tartozó fegyveresek között egy autópályán lezajlott tűzharcban az észak-mexikói Sonora államban - tudatta az állam ügyészsége.

Hét fegyveresnek sikerült elmenekülnie, közülük néhányan feltehetően megsebesültek, két biztonsági tisztviselőt pedig kórházba szállítottak, állapotuk stabil.

A támadók a Sinaola kartell Los Cazadores nevű frakciójának egyik bérgyilkosa, Jesús Humberto Limón fiát akarták kiszabadítani helyi idő szerint szombat délután Hermosillo közelében, az országúton, a biztonsági erőknek azonban sikerült visszaverniük a támadást.

A Carlos Humberto nevű férfi - akit a hatóságok csupán percekkel a lövöldözés előtt vettek őrizetbe erőszakos bűncselekmények miatt Camino del Seriben - a gyanú szerint szintén a Sinaloa kartellnek dolgozik, amelyet jelenleg

a bebörtönzött mexikói drogbáró, az El Chapo néven ismert Joaquín Guzmán fiai vezetnek.

A biztonsági erők 21 fegyvert, köztük gépkarabélyokat, golyóálló mellényeket, terepszínű felszerelést, hat furgont és jelentős mennyiségű lőszert foglaltak le az akciót követően.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×