INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

kartell

2020.07.30. 18:15

A GVH-elnök hasznos tanáccsal szolgált a lebukók számára

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) olyan globális cégek ellen is indíthat eljárást, mint a Facebook vagy a Google – hívta fel a figyelmet az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet elnöke, hozzátéve, hogy van példa arra, hogy a hivatal jelzései után egy nemzetközi óriáscég változtatott a gyakorlatán. A műsorban szó esett a hazai kartellügyekről is.
2020.01.07. 19:16

Kezükbe vennék a kakaópiacot

A két legnagyobb termelő ország megunta, hogy bagóért adja el a termést az egyébként évi 107 milliárd dollárt megmozgató piacon, ahol a termelők napi 3 dollárból nyomorognak, míg a haszon nagy részét lefölözik a nagy csokoládégyártók és felvásárlók.
2020.01.03. 17:43

Újabb rekordbírság, most egészségügyi kartell miatt

A legnagyobb piaci cégek érintettek, ezért még az együttműködés miatt elengedett büntetés mellett is összesen 1,6 milliárd forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal az orvosi képalkotó diagnosztikai berendezések beszerzését támogató, 2015-ös pályázatnál feltárt kartell miatt.
2017.07.24. 10:12

Kiderült, mi állt a dízelbotrány hátterében

Németországban újabb fordulatot vett a dízelbotrány. Ezúttal azonban nem csupán az emissziós értékek meghamisítása áll a gyanú középpontjában, hanem az, hogy az öt német autógyár már évek óta súlyos verseny-jogsértést követ el. A gépkocsigyárak egyebek között egyeztetettek abban a kérdésben is, hogy miként játsszák ki a klímaváltozás megakadályozása érdekében megszigorított emissziós előírásokat.
2017.07.19. 17:33

Bíróságra ment a Waberer's

Tehergépjármű-gyártók ellen nyújtott be keresetet a müncheni helyi bíróságnál a Waberer's az Európai Gazdasági Térségben megvalósult versenyellenes, főleg közepes és nehéz tehergépjárműveket érintő, összehangolt árazás miatt.
2017.01.10. 14:29

Lebukott az ingatlanközvetítői kartell

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Duna House Holding Nyrt. (DHH) és az Otthon Centrum Holding Kft. (OCH), valamint a Duna House Franchise Szolgáltató Kft. (DHF) és az Otthon Centrum Franchising Tanácsadó Kft. (OCF) összehangolta árpolitikáját, egyúttal bizalmas, üzleti információkat osztott meg egymással keresztértékesítési együttműködéseik keretében, a jogsértések miatt a versenyhivatal összesen 75 millió 680 ezer forint bírságot szabott ki a cégekre - közölte a GVH.
2016.05.23. 16:33

Hatmilliárdos kartellt göngyölített fel a rendőrség

Hatmilliárd forintos kartell miatt tizenöt gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést a nyomozók - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon hétfőn.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018