eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Police car in action with blinking light and siren signal at night in the city. Blurred bokeh background, public lighting lamps.
Nyitókép: zozzzzo/Getty Images

A raktár falát megbontva jutottak zsákmányukhoz a tolvajok

Ha az ellopott áru nem lenne elég, a betörők a bontóakciójukkal is jelentős anyagi kárt okoztak az áruháznak.

Közel 37 millió forint értékű árut zsákmányolt az a három román férfi, aki a falat megbontva hatolt be egy zalaegerszegi műszaki áruházba - tájékoztatta a vádemelésükről a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Jánky Judit közlése szerint a három román állampolgárságú férfi 2021. október 1-én, hajnali egy óra körüli időben személygépkocsival jelent meg egy zalaegerszegi bevásárlóközpontban lévő műszaki nagyáruház hátsó részénél. Ketten a magukkal hozott szerszámokkal az épület hátsó falát kibontották, majd az így keletkezett lyukon át behatoltak az áruház raktárhelyiségébe.

Felfeszítették a nagyobb értékű műszaki cikkek tárolására szolgáló, külön ráccsal védett belső raktár ajtaját, ezután táskákba pakoltak okosórákat, mobiltelefonokat, fülhallgatókat és notebookokat, összesen közel 37 millió forint értékű árut. A harmadik férfi ez idő alatt a környéket figyelte, majd a megrakott táskákkal érkező társainak segített a távozásban.

A lopott holmik sorsa ismeretlen maradt, így sem a zsákmány értéke, sem pedig a rongálással okozott hétmillió forint körüli kár nem térült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a bűncselekményeket tagadó vádlottakkal szemben, esetükben börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást indítványozva.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×