eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Nyitókép: Pixabay

Közismert az egyik magyar pilóta, akit Írországban kaptak el egy heroinszállítmánnyal

Legendás magyar pilóta a központi szereplője az ír rendőrség hatalmas drogfogásának Dublinban.

Egy magyar repülős körökben közismert nyugalmazott vadászpilóta őrnagy, a 62 éves N. Zoltán vezette ugyanis azt a magyar lajstromozású Cessna kisrepülőt, amelyen 8 millió euró értékű heroinszállítmányt találtak a hatóságok, az egyik jelentős európai kábítószer-kereskedő hálózat, az ír Kinahan-klán árujából - írja a hvg.hu.

A magyar pilóta (aki annyira ismert, hogy N. Zoltán, őrnagy, vadászpilóta szavakra rákeresve azonnal kiadja a nevét az internet) azt mondta kihallgatásán, ő mikrochipek szállításáról tudott.

Őrizetbe vettek az ügyben egy vele utazó másik magyart is, a 49 éves A. Ignác azt vallotta, családjával zsarolva kényszerítették, hogy részt vegyen az akcióban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a kisgép szintén magyar tulajdonosa pedig itthon úgy nyilatkozott, a repülőt egy hete határozatlan időre kölcsönadta, s tudott arról, hogy külföldre akarnak menni vele.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×