eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Prison bunk with shallow depth of field to prison bars over windows
Nyitókép: Mark Meredith/Getty Images

Börtönbe került a heroincsempészettel gyanúsított magyar sztárpilóta, retteghet a maffiától

Előzetes letartóztatásba helyezte az ír kerületi bíróság azt a két magyar férfit, akiket hárommilliárd forint értékű heroin csempészésével vádolnak.

A kecskeméti A. Ignác és a Sükösdön lakó N. Zoltán tudomásul vette a december 5-ei döntést, egyikük sem adott be óvadék iránti kényelmet, magas biztonsági fokozatú börtönbe helyezték el őket - írja a Blikk.

Mint arról az Infostarton is írtunk, N. Zoltán korábban a magyar légierő egyik ismert vadászpilótája volt, és most azt állítja: nem tudta, mit kell szállítania Lisszabonból Dublinba az általa Magyarországon, Tökölön bérelt, HA-SKA lajstromjelű Cessnával.

Mindenesetre ügyvédje, Sarah Conolly úgy gondolta, ügyfele biztonsága érdekében nem adnak be óvadék iránti kérelmet a pilóta szabadlábon történő védekezésére. Emögött az állhat, hogy egy ilyen mennyiségű drogszállítmány elvesztését a megrendelők nem nézik jó szemmel.

Mint a magyar lap idézi, elmondása szerint azt hitte, mikrochipeket szállít. A bíróságon már hozzátette: mikor rákérdezett a csomagok súlyára, azt a választ kapta, számítógép-alkatrészekhez szükséges speciális fém is van a rakományban. A férfinek világ minden repterére érvényes légi csomagszállító engedélye van, szállítóként nem felel a csomagok tartalmáért.

Az ír The Journal szerint mind a munkanélküli bűntárs, mind a pilóta, a nyugdíjas magyar katonatiszt költségmentességet kapott a bíróságtól, vagyis sem a nyomozás eddigi költségeit, sem az ügyvédek napidíját nem kell kifizetniük.

Ez arra is utalhat, az ír rendőrség drogcsoportja, a Garda National Drugs and Organised Crime Bureau (GNDOCB) is úgy látja, valós lehet, hogy megtévesztéssel és fenyegetéssel bírta rá a két férfit a Kinahan klán a drogcsempészetre – elemezte a bírói döntést Horváth László büntetőjogász a Blikknek.

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×