eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Prison bunk with shallow depth of field to prison bars over windows
Nyitókép: Mark Meredith/Getty Images

Börtönbe került a heroincsempészettel gyanúsított magyar sztárpilóta, retteghet a maffiától

Előzetes letartóztatásba helyezte az ír kerületi bíróság azt a két magyar férfit, akiket hárommilliárd forint értékű heroin csempészésével vádolnak.

A kecskeméti A. Ignác és a Sükösdön lakó N. Zoltán tudomásul vette a december 5-ei döntést, egyikük sem adott be óvadék iránti kényelmet, magas biztonsági fokozatú börtönbe helyezték el őket - írja a Blikk.

Mint arról az Infostarton is írtunk, N. Zoltán korábban a magyar légierő egyik ismert vadászpilótája volt, és most azt állítja: nem tudta, mit kell szállítania Lisszabonból Dublinba az általa Magyarországon, Tökölön bérelt, HA-SKA lajstromjelű Cessnával.

Mindenesetre ügyvédje, Sarah Conolly úgy gondolta, ügyfele biztonsága érdekében nem adnak be óvadék iránti kérelmet a pilóta szabadlábon történő védekezésére. Emögött az állhat, hogy egy ilyen mennyiségű drogszállítmány elvesztését a megrendelők nem nézik jó szemmel.

Mint a magyar lap idézi, elmondása szerint azt hitte, mikrochipeket szállít. A bíróságon már hozzátette: mikor rákérdezett a csomagok súlyára, azt a választ kapta, számítógép-alkatrészekhez szükséges speciális fém is van a rakományban. A férfinek világ minden repterére érvényes légi csomagszállító engedélye van, szállítóként nem felel a csomagok tartalmáért.

Az ír The Journal szerint mind a munkanélküli bűntárs, mind a pilóta, a nyugdíjas magyar katonatiszt költségmentességet kapott a bíróságtól, vagyis sem a nyomozás eddigi költségeit, sem az ügyvédek napidíját nem kell kifizetniük.

Ez arra is utalhat, az ír rendőrség drogcsoportja, a Garda National Drugs and Organised Crime Bureau (GNDOCB) is úgy látja, valós lehet, hogy megtévesztéssel és fenyegetéssel bírta rá a két férfit a Kinahan klán a drogcsempészetre – elemezte a bírói döntést Horváth László büntetőjogász a Blikknek.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×