eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
A heap of white powder on black floor.
Nyitókép: kickers/Getty Images

Magyar drogcsempészeket kaptak el Írországban

Egy kis repülőgéppel szállították a kábítószert, de rajta vesztettek.

Az Irish Sun szerint a két elfogott férfi magyar állampolgár, akik üzletembernek adták ki magukat - írta a hvg.hu. A cikk szerint az ír rendőrség hatalmas drogfogásról számolt be. Egy kisrepülőgéppel szállították a drogot a csempészek, amely megszólalásig hasonlít egy magyar lajstromjelű gépre.

Egy negyvenes éveiben és egy hatvanas éveiben járó férfit vett őrizetbe pénteken az ír rendőrség, miután rajtaütöttek egy heroinszállítmányon a dublini Weston repülőtéren. A lefoglalt 60 kilónyi heroin piaci értéke 8 millió euró.

A két férfit a kábítószer-kereskedelemet tiltó törvény alapján tartják őrizetben, egyelőre legfeljebb hét napig. Úgy tudni, hogy a kábítószert egy családi alapon szerveződő dublini banda szerezte be, amely kapcsolatban áll a hírhedt ír Kinahan bűnszervezettel. A hvg.hu szerint magyar szála is lehet az ügynek, a kábítószerfogásról készült rendőrségi fotón ugyanis felbukkan az a repülőgép, amellyel a drogot szállították. A kisgép lajstromjele ugyan nem látszik, de

rendkívül jellegzetes festett mintázata alapján megszólalásig hasonlít egy magyar bejegyzésű Cessna-210-es gépre.

A portál megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki azt mondta, nem tudott az esetről, egyelőre a hatóságoktól nem értesítette senki az ügyről. Mint mondta a tulajdonában lkévő sportrepülőt egy hete kölcsön adta egy ismerősén keresztül. Ez állítólag már korábban is többször előfordult.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×