eur:
389.27
usd:
362.07
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
A heap of white powder on black floor.
Nyitókép: kickers/Getty Images

Magyar drogcsempészeket kaptak el Írországban

Egy kis repülőgéppel szállították a kábítószert, de rajta vesztettek.

Az Irish Sun szerint a két elfogott férfi magyar állampolgár, akik üzletembernek adták ki magukat - írta a hvg.hu. A cikk szerint az ír rendőrség hatalmas drogfogásról számolt be. Egy kisrepülőgéppel szállították a drogot a csempészek, amely megszólalásig hasonlít egy magyar lajstromjelű gépre.

Egy negyvenes éveiben és egy hatvanas éveiben járó férfit vett őrizetbe pénteken az ír rendőrség, miután rajtaütöttek egy heroinszállítmányon a dublini Weston repülőtéren. A lefoglalt 60 kilónyi heroin piaci értéke 8 millió euró.

A két férfit a kábítószer-kereskedelemet tiltó törvény alapján tartják őrizetben, egyelőre legfeljebb hét napig. Úgy tudni, hogy a kábítószert egy családi alapon szerveződő dublini banda szerezte be, amely kapcsolatban áll a hírhedt ír Kinahan bűnszervezettel. A hvg.hu szerint magyar szála is lehet az ügynek, a kábítószerfogásról készült rendőrségi fotón ugyanis felbukkan az a repülőgép, amellyel a drogot szállították. A kisgép lajstromjele ugyan nem látszik, de

rendkívül jellegzetes festett mintázata alapján megszólalásig hasonlít egy magyar bejegyzésű Cessna-210-es gépre.

A portál megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki azt mondta, nem tudott az esetről, egyelőre a hatóságoktól nem értesítette senki az ügyről. Mint mondta a tulajdonában lkévő sportrepülőt egy hete kölcsön adta egy ismerősén keresztül. Ez állítólag már korábban is többször előfordult.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×