eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Két év fegyházat kapott egy taxis, aki leköpött és megvert egy buszvezetőt

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokon kirótt két év fegyházbüntetést és két év közügyektől való eltiltást annak a taxisnak az ügyében, aki fékezésre kényszerített egy buszt, majd megverte annak vezetőjét.

A Fővárosi Törvényszék ítélete alapján a taxisofőr 2019 decemberében Budapesten közlekedett, amikor az egyik körforgalmat elhagyva a záróvonalon áthaladva besorolt egy autóbusz elé. A manőverrel hirtelen fékezésre kényszerítette a busz vezetőjét.

Amikor a közlekedési lámpa piros jelzése miatt mindketten megálltak, az autóbusz vezetője számon akarta kérni a taxist.

A taxisofőr akkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját.

A taxis ekkor kiszállt az autójából, fellépett a buszra és a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, akit nekilökött a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely összetört.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly novemberben első fokon többszörös visszaesőként közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, aki fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a felülvizsgálatkor úgy ítélte meg, hogy

az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott.

A törvényszék megállapítása szerint a cselekmény jogi minősítése a jogszabályoknak megfelelő, a kiszabott joghátrány pedig – annak időtartamát és végrehajtási fokozatát illetően is – elegendő és szükséges a büntetési célok eléréséhez. Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×