eur:
389.53
usd:
359
bux:
66368.13
2024. február 26. hétfő Géza
Nyitókép: Unsplash.com

Két év fegyházat kapott egy taxis, aki leköpött és megvert egy buszvezetőt

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokon kirótt két év fegyházbüntetést és két év közügyektől való eltiltást annak a taxisnak az ügyében, aki fékezésre kényszerített egy buszt, majd megverte annak vezetőjét.

A Fővárosi Törvényszék ítélete alapján a taxisofőr 2019 decemberében Budapesten közlekedett, amikor az egyik körforgalmat elhagyva a záróvonalon áthaladva besorolt egy autóbusz elé. A manőverrel hirtelen fékezésre kényszerítette a busz vezetőjét.

Amikor a közlekedési lámpa piros jelzése miatt mindketten megálltak, az autóbusz vezetője számon akarta kérni a taxist.

A taxisofőr akkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját.

A taxis ekkor kiszállt az autójából, fellépett a buszra és a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, akit nekilökött a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely összetört.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly novemberben első fokon többszörös visszaesőként közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, aki fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a felülvizsgálatkor úgy ítélte meg, hogy

az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott.

A törvényszék megállapítása szerint a cselekmény jogi minősítése a jogszabályoknak megfelelő, a kiszabott joghátrány pedig – annak időtartamát és végrehajtási fokozatát illetően is – elegendő és szükséges a büntetési célok eléréséhez. Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Kilőtték az első ukrán Abrams harckocsit, új verzió jelent meg Navalnij haláláról – Háborús híreink hétfőn

Kilőtték az első ukrán Abrams harckocsit, új verzió jelent meg Navalnij haláláról – Háborús híreink hétfőn

Az ukrán fegyveres erők egyik szóvivője bejelentette, feladták a Donyeck megyei Lasztocskine falut. Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy bevették a települést. Marija Pevcsik, Alekszej Navalnij munkatársa egy YouTube-on megjelent videóban azt állította, Vlagyimir Putyin parancsára ölték meg az orosz ellenzéki vezetőt, éppen azelőtt, hogy egy fogolycsere keretében kiadták volna az Egyesült Államoknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×