eur:
391.24
usd:
366.37
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Három halálos áldozatot követelt az embercsempész száguldozása - képek

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy embercsempész ellen, aki a rendőrök elől menekülve balesetet okozott, aminek következtében az általa fuvarozott hét külföldi közül hárman meghaltak - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

Az összefoglaló szerint a moldovai állampolgárságú elkövető egy embercsempész hálózat tagjaként szállított át Magyarországon Nyugat-Európa irányába gépkocsijával az országba illegálisan belépett külföldi állampolgárokat. 2023. január 3-án a vádlott éppen hét személyt próbált tovább csempészni autójában, amikor az M5 autópályán őt rendőri ellenőrzés alá akarták vonni. Az elkövető azonban nem állt meg, hanem

a járművet folyamatosan gyorsítva, az autópálya sávjai között cikázva próbált egérutat nyerni. Végül már legalább 180 km/h-s sebességgel haladt,

amikor Táborfalva közelében az autó egy manőver során stabilitását elveszítette és lehajtott az autópálya melletti füves területre. Ott a kocsi több útmenti fának is nekiütközött, végül a vadvédő kerítés állította meg.

A vádlott ekkor kiugrott az autóból és a csempészett személyeket hátrahagyva elmenekült. Csak két órával később Pusztavacson sikerült elfogni.

A hét csempészett személy közül a baleset következtében hárman életüket vesztették és a többiek is megsérültek.

Az összetört csempészautó
Az összetört csempészautó

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben minősített embercsempészés bűntette, kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a moldovai férfi ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×