eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Gépkocsi fékét ellenőrzik egy tatabányai vizsgahelyen 2016. január 12-én. Idén januártól változott a műszaki vizsga rendje, kötelező lett az előminősítő vizsga. Azok a gépkocsik, amelyek ezen nem felelnek meg, nem is kerülhetnek a vizsgabiztosok elé.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Tucatnyi vizsgabiztos van bajban, az ügyészség nem hagyja őket elsétálni

Az ügyészség még 2023 januárjában emelt vádat egy fővárosi közlekedési hatóságnál évekig zajló vesztegetési sorozat miatt 58 vizsgabiztossal és ügyintézővel szemben.

A törvényszék 20, gépjárművek vizsgáztatásában ügyintézői feladatokat ellátó, műszaki vizsgabiztosoknak kenőpénzt adó és a bíróság előtt bűnösségüket beismerő elkövetőt bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés bűntetteinek elkövetésében.

Közülük 19-et próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélt, egy embert büntetés helyett 2 év időtartamra próbára bocsátott - áll az ügyészség közleményében.

Emellett az egyik gépjármű importtal foglalkozó egyszemélyi társaságot irányító elkövetőt előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

További 38 bűntársnál bírói bizonyítási eljárással folytatódik a büntetőügy.

Az ügydöntő határozat kihirdetését követően az ügyész a próbára bocsátott elkövető terhére pénzbüntetés kiszabásáért, míg a 2016-2020. évek között a műszaki vizsgaállomás biztosait üzemszerűen, visszatérően vesztegető nő terhére az előzetes bírói mentesítés mellőzése érdekében fellebbezett. További három ember esetében védelmi fellebbezések bejelentésére került sor, a kiszabott pénzbüntetés enyhítéséért, illetve előzetes mentesítés alkalmazásáért.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×