eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Részben bőrfejű társaság esett neki egy marokkói férfinak az 1-es villamos vonalán – videó

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványoz négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira támadtak a származása miatt.

A vádirat szerint a vádlottak egy – „skinhead” stílusjegyekkel rendelkező – társaság tagjaiként 2020. december 20-án, a délutáni órákban, a XIII. kerületben, az 1-es jelzésű villamos Róbert Károly körút és Reitter Ferenc utca megállójában figyeltek fel egy marokkói férfira, és elhatározták, hogy belekötnek – áll a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Egyikük, egy 27 éves ittas férfi megszólította őt azzal, hogy beszél-e magyarul és tud-e neki cigarettát adni. A sértett a vádlottak megjelenése és magatartása alapján sejtette, hogy valójában csak provokálni akarják, ezért megpróbálta kerülni a konfliktust és kitérni előlük. A három elkövető azonban kísérni kezdte és azt kiabálta neki, hogy „menjen haza”, vagyis hagyja el az országot. A társaság női tagja dobütőket tartott a kezében, amiket fenyegetően a marokkói férfi irányába emelt – teszik hozzá.

A csoport tagjai a folyamatosan hátráló sértett köré gyűltek, és próbálták őt megragadni és megütni. Amikor a marokkói férfi el akart futni, két vádlott kergetni kezdte, míg a társaik lemaradva követték őket. Az áldozat megpróbált elmenekülni az úton keresztül, ahol azonban túl nagy volt az autóforgalom, így majdnem elütötték.

A támadók végül utolérték, kétszer is a földre vitték, és a férfi vádlottak testszerte bántalmazták.

A sértettnek egy idő után sikerült felállnia, és az úttesten átrohanva elmenekülnie. A megtámadott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az alábbi videón az inzultálás és az üldözés egy része, valamint a sértett menekülése látható:

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a támadókat csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a vádiratban, továbbá azt is, hogy az egyik, korábban hasonló bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt férfi előző büntetésének végrehajtását is rendelje el a bíróság.

A büntetések végrehajtásának felfüggesztésére az ügyészség kizárólag a büntetlen előéletű vádlottak esetében és csak a bűnösség teljes körű beismerése esetén lát lehetőséget – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×