eur:
390.95
usd:
365.39
bux:
68205.31
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Fiatal trió vert hajléktalant a Dózsa György úti aluljáróban – videó

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványoz három fiatal férfival szemben, akik 2019 novemberében egy aluljáróban a földre vitték és súlyosan megverték a sértettet.

A vádirat szerint a három – húszas éveikben járó – férfi 2019. november 8-án, késő este a XIII. kerület Dózsa György úti aluljáróban odamentek két hajléktalan személyhez, és megszólították őket. Ezt a földön fekvő személyek alkalmi férfi ismerőse, a szintén az aluljáróban tartózkodó sértett észrevette, ezért visszatért hozzájuk. Ekkor az egyik fiatal megindult a sértett felé és két kézzel erősen meglökte a mellkasánál. A társa is elindult a megtámadott személy felé, aki megpróbálta az újabb támadót távol tartani magától, majd védekezni kezdett. Ezután

a trió tagjai együtt támadtak a sértettre, a földre vitték és bántalmazták, majd távoztak.

Néhány percen belül kétszer is visszatértek, ekkor már csak egyikük, majd a három férfiból ketten támadtak ismét a sértettre, harmadik társuk próbálta azt megakadályozni. Az együttes bántalmazás következményeként a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de a verés a bekövetkezettnél súlyosabb, életveszélyt okozó sérülések előidézésére is alkalmas volt – fogalmaz sajtóközleményében a Fővárosi Főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete emelt vádat, és mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz azzal, hogy azt a bíróság az egyik elkövetővel szemben korábban lopás miatt alkalmazott próbára bocsátást szüntesse meg, valamint rendelje el egy korábbi, kifosztás miatt kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását.

Az ügyhöz kapcsoló felvéltel itt tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×