eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Portik Tamás (k) vádlott a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án. A bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélte Portik Tamást az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében első fokon. A másodrendű vádlott, K. Gábor 14 év fegyházbüntetést kapott.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Húsz évet kapott Portik Tamás

Az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében. Az ítélet nem jogerős.

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte Portik Tamást az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében pénteken első fokon a Fővárosi Törvényszék. A másodrendű vádlott, K. Gábor 14 év fegyházbüntetést kapott.

A bíróság szerint Portik Tamás bízta meg Tanyi Györgyöt, hogy ölje meg a hajtóként dolgozó Lakatos Csabát még 1996-ban. A bíróság ebben az ügyben felbujtóként, aljas indokból elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek Portik Tamást.

Budapest, 2023. június 16.
Varga Gabriella bírónő beszél Portik Tamás és két vádlott-társának büntetőperén a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án. A bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélte Portik Tamást az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében első fokon. A másodrendű vádlott, K. Gábor 14 év fegyházbüntetést kapott.
MTI/Illyés Tibor
Budapest, 2023. június 16. Varga Gabriella bírónő beszél Portik Tamás és két vádlott-társának büntetőperén a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án. A bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélte Portik Tamást az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében első fokon. A másodrendű vádlott, K. Gábor 14 év fegyházbüntetést kapott. MTI/Illyés Tibor

A törvényszék szerint ugyancsak Portik Tamás adott megbízást 1999-ben gyermekkori barátjának, Gyüre Józsefnek a megölésére. A férfit a per másodrendű vádlottja, K. Gábor lőtte le, őt ezért 14 év fegyházbüntetéssel sújtották. A bíróság Portik Tamást ebben az ügyben felbujtóként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, és halmazati büntetésül húsz év fegyházbüntetésre ítélte.

Budapest, 2023. június 16.
K. Gábor másodrendű vádlott Portik Tamás és két vádlott-társának büntetőperén a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án. A bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélte Portik Tamást az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében első fokon. A másodrendű vádlott, K. Gábor 14 év fegyházbüntetést kapott.
MTI/Illyés Tibor
Budapest, 2023. június 16. K. Gábor másodrendű vádlott Portik Tamás és két vádlott-társának büntetőperén a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án. A bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélte Portik Tamást az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében első fokon. A másodrendű vádlott, K. Gábor 14 év fegyházbüntetést kapott. MTI/Illyés Tibor

A Blikk azt írta, Portik Tamás ezúttal személyesen jelent meg a tárgyaláson, és azért a TEK műveleti egységének kommandósai biztosították a tárgyalást, mert Portik esetében soha nem zárható ki a szökés vagy éppen az ellene irányuló támadás lehetősége.

A másodrendű vádlott, K. Gábor a lap beszámolója szerint arról beszélt, nincs köze a gyilkossághoz, a helyszínen talált DNS-ek között sincs ott az övé. Elmondta, hogy bár korábban követett el ostobaságokat, de megváltozott, családja van, lediplomázott. Állítása szerint az, aki ellene vallott, egy szavahihetetlen ember. Szerinte a lövések nem lehettek úgy, ahogy az a jegyzőkönyvben van, a fegyverszakértő és az orvosszakértő leírása is rossz.

A bíróság Portik Tamás esetében súlyosító körülményként értékelte többek között, hogy két emberölés miatt már kiszabott börtönbüntetését tölti, K. Gábor esetében pedig mások mellett "az ölési cselekmény maffiaszerű jellegét".

A harmadik férfival, Sz. Józseffel, az emberölés bűnsegédjével szemben a Fővárosi Főügyészség szintén vádat emelt - együttműködésére tekintettel - elkülönített eljárásban. A harmadrendű vádlottat azzal is vádolták, hogy Fenyő János megölése ügyében bizonyítékokat kínált fel pénzért az ügyben felbujtóként gyanúsított Gyárfás Tamásnak, így törekedve a büntetőeljárás meghiúsítására.

A pénteken kihirdetett ítélet nem jogerős, az ügyész az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, a vádlottak és védőik pedig felmentésért.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×