eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető (j) távozik az előkészítő ülésről ügyvédje, Zamecsnik Péter társaságában a Fővárosi Törvényszéken 2019. november 12-én. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Védőbeszéd: Gyárfás Tamásnak nem volt oka megöletni Fenyő Jánost

Zamecsnik Péter 400 oldalas védőbeszéd ismertetésébe kezdett, de csak ősszel ér a végére.

A Fenyő János-gyilkosság ügyében már a perbeszédeknél tartanak, az első két napon az ügyésznő több mint 120 oldalnyi vádbeszédben ismertette az álláspontját csütörtökön Gyárfás Tamás védője, Zamecsnik Péter kezdte el a védői beszédét – írja az Index.

A több mint négyszáz oldalnyi védőbeszéd zöme várhatóan az őszi tárgyalási időszakra csúszik, most az ügyvéd két órán át reagált a vádbeszédre. Zamecsnik Péter úgy érezte, hiába ültek végig több mint ötven tárgyalást az elmúlt négy évben, mintha nem is ugyanazon a tárgyalássorozaton ültek volna. Különösen aggasztónak tartotta, hogy az előkészítő ülésen felajánlott tizenkét évnyi börtönbüntetés helyett az ügyész már szigorúbb ítéletet kért védencére.

A védő kiemelte, hogy a vádbeszédben hosszasan szó esik Fenyő János lelkiállapotáról, arról, hogy mekkora haraggal volt riválisa, Gyárfás Tamás iránt, és milyen szakmai támadásokat indított ellene, de hiányolja, hogy Gyárfás Tamás akkori gondolatait nem veszik figyelembe. Az sem ismert, hogy a zsarolók az eredeti hanghordozókat hova tették, mert a Farkasréti temetőben megtalált lemezek nem a Portik Tamás által használt kazetták voltak. A hanganyagokon viszont egyszer sem hangzik el a „Letettük a fenyőfát” mondat, amire hivatkozva 2018-ban letartóztatták az úszószövetség egykori elnökét. Zamecsnik Péter hozzátette, hogy a párbeszédekben egyszer sem hangzik el, hogy Gyárfás megbízná Portikot a merénylettel, és nem is lett volna rá oka.

Zamecsnik Péter emellett a nyomozást vezető Kovács Lajost többször is bírálta az ügyben végzett munkájával kapcsolatban.

A vád szerint Gyárfás Tamás először Tasnádi Péternek fizetett, hogy végezze el a gyilkosságot, ám ő nem teljesítette a megbízást. A védő rámutatott arra, hogy az alvilági körökben jól ismert Tasnádi korábbi vallomásában említi, ha Gyárfás Tamásra vall, akkor hamarabb szabadulhat a börtönből. A Tasnádit ismerő tanúk az információjukat Tasnádi Pétertől szerezték, aki – egyikük szerint – többet is elhitetett magáról, mint amennyit valójában tett.

Mint arról már beszámoltunk, az ügyész azt kérte, hogy a Fővárosi Törvényszék mondja ki bűnösnek felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, és ítélje határozott idejű, letöltendő fegyházbüntetésre. A vádiratban az ügyészség a 12 évet meghaladó büntetés kiszabására tett indítványt úgy, hogy Gyárfást legkorábban büntetése négyötödének letöltése után helyezhessék szabadlábra.

Portik Tamás esetében pedig az ügyészség azt indítványozta, hogy a másodrendű vádlottat – a korábban kimondott, az Aranykéz utcai robbantást is magában foglaló ítélet hatályon kívül helyezésével – felbujtóként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondja ki bűnösnek a bíróság és ítélje életfogytig tartó szabadságvesztésre.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×