eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Tizenegy éve lesz átgondolni tettét a debreceni ámokfutónak

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a debreceni autós ámokfutót a bíróság – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A férfi ellen az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat – írták.

Felidézték: a vádlott 2022. február 8-án autójával ittas állapotban menekült a rendőrök elől és a többszöri figyelmeztetés ellenére sem állt meg, sőt gépjárművét nagy sebességgel az egyik őt megállítani szándékozó rendőr felé irányította, akinek sikerült elugrania előle.

A Debreceni Járásbíróság a férfit az ügyészi vádirattal egyezően bűnösnek mondta ki, így halmazati büntetésül 11 év fegyházbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a járművezetéstől.

A bíróság megállapította, hogy mivel

a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×