eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Egy kutya fut a budai Várban található Tóth Árpád sétányon 2015. november 12-én. Ezen a napon a fővárosban 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet volt.
Nyitókép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Megvertek egy nőt a Balatonnál

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Két férfi vert meg egy nőt Balatonalmádiban, a kutyája miatt.

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két balatonalmádi férfival szemben, akik egy kutyát sétáltató nőbe kötöttek bele és bántalmaztak a nyílt utcán.

A vádirat szerint a sértett 2022 nyarán több alkalommal görkorcsolyázott a balatonalmádi kerékpárúton, miközben pórázra kötve magával vitte a közepes termetű kutyáját.

A sértett az egyik júniusi reggelen, a kerékpárúton megállt, elengedte a kutyát és játszott vele, amikor az egyik férfi biciklivel arra ment és trágár hangnemben rákiabált, hogy fogja meg az ebet - írja a VEOL.

Egy hónappal később a 66 éves vádlott és 67 éves társa Balatonalmádiban kerékpározott, és mintegy száz méterről észrevették a kutyáját pórázon sétáltató sértettet. Amikor utolérték, az egyikük hátulról fejbe ütötte, majd mindketten leszálltak a bicikliről, és először az idősebb férfi, majd a másik elkövető is ütni kezdte a nőt, megrúgták és az önvédelmi célból magánál tartott, majd a támadás miatt elővett sokkolóval ellátott elemlámpáját kicsavarták a kezéből.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta a két férfival szemben.

A nyitókép illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×