eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A heap of white powder on black floor.
Nyitókép: kickers/Getty Images

Hírhedt brazil kábítószerkereskedő került nagy bajba Magyaroszágon

Kiadatási letartóztatásba került az a brazil férfi, akit kábítószer-kereskedelem miatt több külföldi hatóság is keres – közölte az ügyészség.

Elrendelték annak a brazil állampolgárságú férfinak a kiadatási letartóztatását, akivel szemben Brazília és az Amerikai Egyesült Államok hatóságai nemzetközi elfogatóparancsot, majd kiadatási kérelmet, míg a belga hatóságok európai elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A külföldi hatóságok nemzetközi kábítószer-kereskedelem, bűnszervezet létrehozása és működtetése, valamint pénzmosás miatt keresik.

Úgy tudni, hogy a férfi a Brazíliából Európába tartó kábítószer-rakományok egyik fő elosztója, emellett az európai kontinens egyik legnagyobb kábítószer-kereskedője is, aki főleg a paraguayi és bolíviai kábítószer-ellátók és az európai átvevők összekötőjeként tevékenykedik és pénzmosásban is részt vett.

A kiadatások kérdésében a végső döntést az igazságügyi miniszter hozza meg és ő határozza meg a teljesítés sorrendjét is.

A férfi a tárgyaláson egyik kiadatási kérelem teljesítéséhez sem járult hozzá, az átadásába sem egyezett bele, illetve speciális szabályok alkalmazását kérte. Ez utóbbi értelmében a terheltet kiadatása/átadása esetén a hatóságok kizárólag a kiadatási kérelemben, illetve az európai elfogatóparancsban írt tényállásokkal kapcsolatban állíthatják bíróság elé.

A Fővárosi Törvényszék hétfői végzésében megállapította, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a kiadatás, illetve a kiadatási letartóztatás feltételei mindkét kiadatási kérelem esetében fennállnak, továbbá az európai elfogatóparancs is végrehajtható.

A férfi kiadatási letartóztatása legfeljebb július 18-ig tarthat.

A végzés nem végleges, azzal szemben a terhelt és védői élték fellebbezéssel. A másodfokú határozatot követően döntéshozatal céljából a bíróság az ügy iratait felterjeszti az Igazságügyi Minisztériumhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×