eur:
394.58
usd:
365.17
bux:
65528.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
fotó:ügyészség
Nyitókép: ügyészség

Koronavírus elleni "csodaszert" árult a szlovák férfi, nagy bajba került Magyarországon

Az ügyészség vádat emelt egy 45 éves szlovák állampolgár ellen, aki Szlovákiában megvásárolt gyógyszereket árult az interneten magyarországi vásárlóinak.

A vádirat szerint a szlovák állampolgárságú vádlott 2021. januárjától előbb ismerőseinek, majd egy internetes közösségi oldalon keresztül adott el ivermektin hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket. Az ivermektin készítményeket elsősorban az állatgyógyászatban használják, azonban szűk körben a humán orvoslásban is helyt kapott.

Akkoriban a közösségi médiában hatásosnak vélték a koronavírus ellen is. Ezt több orvos is így gondolta. Magyarországon azonban nem volt a terápia része.

A férfi Szlovákiában szerezte meg a gyógyszereket, amiket Salgótarjánban adott postára a megrendelőinek, akik 5000 és 50 000 forint közötti ellenértéket fizettek a küldeményekért. Összesen 371 alkalommal postázott a készítményből.

A vádlott által értékesített készítmény Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkezik, ezért az ügyészség gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kérnek rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×