eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nógrád vármegye határát jelző új közúti tábla a 23-as főúton Mátraterenye közelében 2023. január 2-án. Az Alaptörvény 11. módosítása értelmében 2023. január 1-jétől a megyék neve vármegyékre változott.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Máris megfújtak egy új vármegyés táblát

A tettest, ha elkapják, akkor akár közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt is felelhet, de hogy garázdaság miatt előveszik, az szinte biztos.

Az Alaptörvény tizenegyedik módosítása értelmében a megye elnevezés 2023. január elsejétől vármegyére változott. Az év második napján e módosítás már 714 közúti táblán is látható volt.

Azóta viszont legalább egy vármegyehatárt jelző táblát – egy Vas vármegyeit – már el is loptak. A sárvári rendőrkapitányság körözést adott ki, és egy fotót is közzétettek az ellopott tábláról.

A hirdetményt kiszúró Pénzcentrum megjegyzi, hogy a Btk. szerint közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vagy rongálás jogcímén három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik az elkövetőt.

Az Index a hír kapcsán arra is felhívja a figyelmet, hogy a táblák cseréje nem olcsó mulatság: több száz millió forintba kerülhet a megyékről vármegyékre való átírás.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×