eur:
395.34
usd:
366.72
bux:
65166.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
MTI/Rosta Tibor
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Hamisan vádolhatott egy szegedi politikus egy ellene intézkedő rendőrt

A jelenleg más bűncselekmény gyanúja miatt letartóztatásban lévő Szabó Bálint bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hamis vád miatt emeltek vádat Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki valótlanul állította, hogy bántalmazták őt a rendőrök.

A politikus 2020. március 18-án Szeged egyik forgalmas kereszteződésében gépjárművével megakadályozta a villamosközlekedést. A rendőrök emiatt a helyszínen intézkedtek.

Másnap a férfi megjelent a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol szóban, valamint a Legfőbb Ügyészségen írásban is feljelentést tett. Állítása szerint a vele szemben intézkedő rendőr

megrúgta térdhajlatánál, a rendőrautóból kilógó lábára többször is rácsukta annak ajtaját, és becsületsértő kifejezésekkel illette.

Az ügyészségi nyomozás során – a törvényi figyelmeztetések ismeretében – többször, tanúként is fenntartotta állításait. A bizonyítékok azonban minden kétséget kizáróan cáfolták a feljelentésben előadottakat, ezért megszüntették a nyomozást.

A politikus a feljelentése alapján elrendelt büntetőeljárást folytató hatóság előtt hamisan vádolta meg a vele szemben korábban intézkedő rendőrjárőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, becsületsértés, valamint hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésével.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×