eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Computer code on a screen with a skull representing a computer virus / malware attack.
Nyitókép: solarseven/Getty Images

Súlyos kiberfenyegetést kaptak a magyar bankok – az elhárítást gyakorolták

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet 2022. november 10-én komplex kiberbiztonsági gyakorlatot hajtott végre a hazai bankszektor szereplőinek bevonásával.

A kiberfenyegetések ─ mint például a zsarolóvírusok ─ ma minden korábbinál nagyobb veszélyt jelentenek – áll a Nemzeti Kibervédelmi Intézet közleményében. Az idei gyakorlat kerettörténetét a hacktivizmus és terrorizmus jelenségeire építették fel.

A játékos szervezetek, azaz a bankok csapatai, értesítést kaptak a támadásról, amelynek vizsgálatát saját kompetenciában kellett végrehajtaniuk, különböző technikai és médiahírek segítségével, kiszűrve a félrevezető, a vizsgálatok eredményességét hátráltató információkat.

A 2022-es HunEx gyakorlaton részt vett szervezetek tanúbizonyságot tettek fejlett technikai-elemzési és incidenskezelési képességükről, valamint együttműködő készségükről, ami szükséges az informatikai incidensek hatékony kezeléséhez.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×