eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Workers and manager in safety helmets working with documents at factory table
Nyitókép: ALotOfPeople/Getty Images

Egy építőipari cégnél akkorát csaltak, hogy a NAV is meglepődött

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kockázatelemzés alapján bukkant egy ilyen társaságra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kockázatelemzés alapján bukkant egy olyan társaságra, amelynek partnere úgy vállalt el építőipari munkát, hogy a kivitelezéshez nem volt elegendő alkalmazottja, a partnercégnél 130 millió forintnyi áfatartozást tártak fel - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az összeg a vizsgálat végéig csaknem teljes egészében megtérült.

A közleményben részletezik, hogy a NAV a kivitelezés helyszínén ellenőrizte az építőipari vállalatot, és az előzetes kockázatelemzés megállapításai beigazolódtak, a kivitelező minden alkalmazottja feketén dolgozott a munkaterületen.

A NAV a közleményben hangsúlyozta, több szakterületének megyéken átívelő, összehangolt munkája nemcsak a költségvetésnek, hanem a gazdaság szereplőinek is hasznos.

A jogszerűen működő, tisztességes vállalkozók is profitálnak a NAV ellenőrzéseiből, mivel ezeknek piactisztító hatása van. Javul az adómorál, és a piaci szereplők pozícióját nem rontják törvénytelenül működő versenytársaik - írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×