eur:
387.17
usd:
357.27
bux:
67957.08
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Workers and manager in safety helmets working with documents at factory table
Nyitókép: ALotOfPeople/Getty Images

Egy építőipari cégnél akkorát csaltak, hogy a NAV is meglepődött

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kockázatelemzés alapján bukkant egy ilyen társaságra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kockázatelemzés alapján bukkant egy olyan társaságra, amelynek partnere úgy vállalt el építőipari munkát, hogy a kivitelezéshez nem volt elegendő alkalmazottja, a partnercégnél 130 millió forintnyi áfatartozást tártak fel - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az összeg a vizsgálat végéig csaknem teljes egészében megtérült.

A közleményben részletezik, hogy a NAV a kivitelezés helyszínén ellenőrizte az építőipari vállalatot, és az előzetes kockázatelemzés megállapításai beigazolódtak, a kivitelező minden alkalmazottja feketén dolgozott a munkaterületen.

A NAV a közleményben hangsúlyozta, több szakterületének megyéken átívelő, összehangolt munkája nemcsak a költségvetésnek, hanem a gazdaság szereplőinek is hasznos.

A jogszerűen működő, tisztességes vállalkozók is profitálnak a NAV ellenőrzéseiből, mivel ezeknek piactisztító hatása van. Javul az adómorál, és a piaci szereplők pozícióját nem rontják törvénytelenül működő versenytársaik - írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Címlapról ajánljuk
Szlalomozhatott a motorcsónak - kiderült, mit tudnak már a hatóságok

Verőcei hajóbaleset
Szlalomozhatott a motorcsónak - kiderült, mit tudnak már a hatóságok

Bűnügyi felügyelet alá helyezte a Verőcénél történt több halálos áldozatot követelő hajóbalesetben részes szállodahajó cseh kapitányát a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája szerdán - közölte a Budapest Környéki Törvényszék honlapján szerdán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×