eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A man giving bribe money in a brown envelope to another businessman in a corruption scam
Nyitókép: Atstock Productions/Getty Images

Kenőpénzt kért a közúti ellenőr, milliós bírságot kilátásba helyezve

Vesztegetés miatt nyomoznak egy kormánytisztviselő ellen.

A Központi Nyomozó Ügyészség rendelkezésére álló adatok szerint csütörtök reggel az egyik megyei Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztályán dolgozó kormánytisztviselő ellenőrzés alá vont egy szabálytalanul fuvarozó tehergépkocsit.

Az intézkedés a teherautóhoz, illetve a rakományhoz kapcsolódó szabálytalanságokat tárt fel, többek között lejárt a sofőr gépjárművezetői képesítési igazolványa, elmulasztotta a szállítmányt ponyvával letakarni és a jármű műszaki állapota, például a fék sem volt megfelelő.

A megalapozott gyanú lényege szerint miután a kormánytisztviselő észlelte a hibákat, elhatározta, hogy jogtalan előnyt kér azért, hogy ne bírságoljon. A feltárt hiányosságok miatt több millió forintos bírságot helyezett kilátásba, ugyanakkor közölte, hogy nem kíván jegyzőkönyvet felvenni. Az ellenőrzés alá vont személy azon kérdésére, hogy mi a megoldás, a kormánytisztviselő azt felelte: "önre bízom".

A sofőr a kormánytisztviselő fellépése nyomán annak érdekében, hogy ne kelljen bírságot fizetni, átadott 100 ezer forint kenőpénzt, amit a kormánytisztviselő azonnal eltett, majd intézkedés nélkül távozott.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt nyomozást indított, és egy nap múlva gyanúsítottként hallgatta ki a 40 éves férfit. A gyanúsított nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését - közölte a KNYF.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×