eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
flashers of a police car
Nyitókép: Oleksandr Filon/Getty Images

Fejlemények a két évvel ezelőtti terézvárosi gyilkosság ügyében

Vádat emeltek az ellen a nő ellen – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön,

A közlemény szerint a (most) 43 éves nő – aki két hónappal korábban szabadult egy másik büntetőügyben elrendelt letartóztatásból és hajléktalanként élt Budapesten –, április 16-án találkozott a 64 éves férfival, kéregetés közben.

A Nyugati térnél leszólította a férfit, a sértett meghívta magához a nőt VI. kerületi, Bajza utcai lakásába, ahol italoztak, beszélgettek. Eközben a vádlott a férfire támadt és egy zsebkéssel többször megszúrta, megvágta. A férfi belehalt sérüléseibe.

Ezután a vádlott értékek után kutatott a lakásban és néhány tízezer forint értékben egyebek között fúrókészletet, távcsövet, mobiltelefont, csomagolt kávét vett magához. A bejárati ajtó előtti biztonsági rács miatt azonban csak órákkal később jutott ki a lakásból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói az egyik szomszéd bejelentése után fél napon belül elfogták a tettest.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás miatt nyújtott be vádiratot, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva, azzal, hogy ne bocsáthassák feltételes szabadságra – írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×