eur:
395.28
usd:
372.26
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Különös kegyetlenséggel végzett feleségével az idős férfi

Több mint 50 évig éltek házasságban.

A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint a hetvenes évei közepén járó dél-somogyi vádlott több mint 50 éven keresztül élt házastársi kapcsolatban a nála alig fiatalabb feleségével, de házasságuk a vádlott italozása, féltékenykedése miatt megromlott, ezért a sértett 2021 szeptemberében a közös otthonukból egy közeli házba költözött.

A vádlott ezt nem tudta elfogadni, és 2021 szeptemberétől kezdődően több alkalommal is életveszélyesen megfenyegette feleségét. Az egyre agresszívabb férfi végül a fenyegetéseket 2021 novemberében beváltotta: a vádlott a kérdéses napon a délutáni óráktól kezdődően italozott, majd az éjszakai órákban elhatározta, hogy megöli a sértettet, ezért a lakásán magához vett egy fejszét és egy 15 cm pengehosszúságú kést, majd azzal a sértetthez indult.

A vádlott, mielőtt bekopogott volna, a bejárati ajtó melletti farakásból még magához vett egy fadarabot is, majd miután a sértett ajtót nyitott, azzal sújtott le először az idős asszonyra. A vádlott a bántalmazás következtében földre került sértettet ezután a fején, a nyakán, illetőleg a felső végtagjain

többször megszúrta, majd a fejsze élével, illetve fokával is több alkalommal fejbe ütötte.

A vádlott a számos szúrt, metszett, illetve vágott sérülést okozó bántalmazást egy idő után magától abbahagyta, majd hazament. A sértett ezután még saját erejéből segítséget tudott hívni, majd a kiérkező mentők meg is kezdték az ellátását, azonban az idős asszony végül a mentőautóban – a vérzéses és traumás sokk következtében fellépő keringési elégtelenség miatt – még a helyszínen életét veszítette.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában az eset óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×