eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Doctor entering patient notes on a laptop in surgery
Nyitókép: BrianAJackson/Getty Images

Csak egy jelszó és egy azonosító kellett, meg is lett a védettségi igazolvány

A Tatai Rendőrkapitányságon három személy ellen van folyamatban büntetőeljárás, akik jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványhoz. A rendőrök az ellen a férfi ellen is nyomoznak, aki segítséget nyújtott nekik ebben.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult eljárásban a Tatai Rendőrkapitányságon közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt a nyomozók két nőt és egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik védőoltás felvétele nélkül jutottak védettségi igazolványhoz. M. Renáta, F. Csaba és Sz. Zsuzsanna kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

Az eljárás során megállapították, hogy a valótlan adatokat egy háziorvos nevében, az ő tudtán kívül, a belépési adatait használva egy 50 éves férfi töltötte fel az elektronikus rendszerbe, ezzel segítve M. Renáta, F. Csaba és Sz. Zsuzsanna védettségi igazolványhoz való hozzájutását. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett, ellene információs rendszerbe adat jogosulatlan bevitelével elkövetett védettségi igazolással való visszaélés bűntettének elkövetése miatt indult büntetőeljárás – olvasható a Police.hu-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×