INFORÁDIÓ
2022. május 28. szombat
Csanád, Emil

tasnádi péter

vádemelés

önbíráskodás

Budapest, 2019. szeptember 16.MTI/Kovács Tamás

Önbíráskodás miatt áll ismét bíróság előtt Tasnádi Péter

Infostart

Hat évet kaphat, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz.

Ügyészségi közlemény szerint a Jászberényi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat azzal a jászalsószentgyörgyi férfival – és négy társával – szemben, aki verőlegényekkel fenyegetőzve, egy büntetett előéletű budapesti férfi – Tasnádi Péter – segítségével akarta rendezni volt feleségével fennálló pénzügyi vitáját – írja a magyarnemzet.hu.

A vádirat szerint a 45 éves férfi tavaly január közepén a közösen lakott jászalsószentgyörgyi otthonukban azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy verőlegényeket fogad ellene, és az összes pénzét arra fogja áldozni, hogy tönkretegye őt, ha a házzal kapcsolatos, jogosnak hitt pénzbeli követeléseit nem teljesíti.

A férfi pár nap múlva tettekre váltotta volt párjának tett kijelentéseit: felhívott egy 72 éves budapesti, korábban zsarolás és önbíráskodás miatt büntetett férfit, és megbízta őt azzal, hogy fizetség ellenében segítsen neki követeléseit kikényszeríteni. A vád szerint a megbízott férfi a magyar alvilág egyik legismertebb alakja, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben.

A volt férj által megbízott férfi tavaly április 24-én a déli órákban három termetes férfi kíséretében odautazott a jászsági településre. A vitás ingatlanban lakó hölgy a férfiban egy olyan személyt ismert fel, akit korábban bűnügyi híradásokban látott. A nő félelmét fokozta, hogy a férfi arra utasította háromfős kíséretét, hogy álljanak a ház bejárata elé, és senkit ne engedjenek be oda, amíg ő a volt férjjel és a sértett hölggyel rendezi a vitás anyagi kérdéseket. A nő félelmében végül beleegyezett abba, hogy havi ötvenezer forintot fog fizetni volt férjének.

Tasnádi Pétert a Terrorelhárítási Központ kommandós egysége fogta el a jászsági eset után. A büntetett előéletű férfi szerinte nem követett el bűncselekményt, csak közreműködött a vitás helyzet feloldásában.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a 72 éves, büntetett előéletű Tasnádi Péterrel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyészi indítvány alapján a vádlott – amennyiben beismeri a bűncselekmény elkövetését – hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

Megszólalt a Mol

A kormány csütörtök este kihirdette azt a rendeletet, amely tiltja a 480 forintos literenként tankolást...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018