eur:
392.91
usd:
366.22
bux:
66549.71
2024. április 26. péntek Ervin
Budapest, 2019. szeptember 16.MTI/Kovács Tamás
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Önbíráskodás miatt áll ismét bíróság előtt Tasnádi Péter

Hat évet kaphat, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz.

Ügyészségi közlemény szerint a Jászberényi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat azzal a jászalsószentgyörgyi férfival – és négy társával – szemben, aki verőlegényekkel fenyegetőzve, egy büntetett előéletű budapesti férfi – Tasnádi Péter – segítségével akarta rendezni volt feleségével fennálló pénzügyi vitáját – írja a magyarnemzet.hu.

A vádirat szerint a 45 éves férfi tavaly január közepén a közösen lakott jászalsószentgyörgyi otthonukban azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy verőlegényeket fogad ellene, és az összes pénzét arra fogja áldozni, hogy tönkretegye őt, ha a házzal kapcsolatos, jogosnak hitt pénzbeli követeléseit nem teljesíti.

A férfi pár nap múlva tettekre váltotta volt párjának tett kijelentéseit: felhívott egy 72 éves budapesti, korábban zsarolás és önbíráskodás miatt büntetett férfit, és megbízta őt azzal, hogy fizetség ellenében segítsen neki követeléseit kikényszeríteni. A vád szerint a megbízott férfi a magyar alvilág egyik legismertebb alakja, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben.

A volt férj által megbízott férfi tavaly április 24-én a déli órákban három termetes férfi kíséretében odautazott a jászsági településre. A vitás ingatlanban lakó hölgy a férfiban egy olyan személyt ismert fel, akit korábban bűnügyi híradásokban látott. A nő félelmét fokozta, hogy a férfi arra utasította háromfős kíséretét, hogy álljanak a ház bejárata elé, és senkit ne engedjenek be oda, amíg ő a volt férjjel és a sértett hölggyel rendezi a vitás anyagi kérdéseket. A nő félelmében végül beleegyezett abba, hogy havi ötvenezer forintot fog fizetni volt férjének.

Tasnádi Pétert a Terrorelhárítási Központ kommandós egysége fogta el a jászsági eset után. A büntetett előéletű férfi szerinte nem követett el bűncselekményt, csak közreműködött a vitás helyzet feloldásában.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a 72 éves, büntetett előéletű Tasnádi Péterrel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyészi indítvány alapján a vádlott – amennyiben beismeri a bűncselekmény elkövetését – hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Eljött az OTP nagy napja

Eljött az OTP nagy napja

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×