eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Vádemelési javaslat a családi pénzmosoda ügyében

A fővárosi nyomozók befejezték a nyomozást azzal a román házaspárral szemben, akik a gyanú szerint bűncselekményből származó pénz számára akartak bankszámlát nyitni Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Pénzmosás Elleni Osztálya nyomozást folytatott pénzmosás és közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt V. Adrian és felesége, V. Iulia ellen, akik 2021. május 14-én egy újpesti bankban egy hamis személyi igazolványt bemutatva akartak számlát nyitni.

A budapesti nyomozók a bankfiókban rajtuk ütöttek, majd a hamis okmányt és a náluk talált, bűncselekményből származó 3 millió forintot és 9 ezer eurót lefoglalták. A nyomozás során átkutatták a páros terézvárosi bérleményét is, ahol 23 hamis román és szlovák személyazonosító okmányt, valamint több, számlanyitással kapcsolatos dokumentumot szintén lefoglaltak.

Az eljárás adatai szerint a hamis okmányokkal nyitott bankszámlákra összesen közel 50 ezer euró csalásból származó pénzt utaltak külföldi sértettek számláiról.

A rendőrök a 21 éves nőt négyrendbeli közokirat-hamisítás bűntett, 40 éves férjét pedig négyrendbeli, felbujtóként elkövetett közokirat-hamistás bűntett, huszonnégy-rendbeli közokirat-hamisítás bűntett, valamint jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ám vallomást az eljárás során nem tettek.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig átadták az illetékes ügyészség részére. V. Iulia szabadlábon, V. Adrian pedig bűnügyi felügyeletben várja az eljárás további szakaszát - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×