eur:
393.74
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megtalálták a New York-i magyar nő meggyilkolásának feltételezett elkövetőjét

Egy hűtőre ragasztott cetli vezette el a rendőröket a New York-i magyar nő megölésével gyanúsított férfihoz.

„Szerezzetek egy új karbantartót” – ez az üzenet volt kiragasztva a hűtőre a New Yorkban meggyilkolt magyar nő Forest Hills-i házában, mondta az üggyel foglalkozó New York-i rendőrfelügyelő. Az 51 éves, kétgyermekes G. Orsolyát közel 60 késszúrással és tompa tárgy okozta sérülésekkel ölték meg a közelmúltban. Holttestét szombat reggel találták meg egy gurulós hokitáskában Queensben, a nyílt utcán - írja a Telex.

Az üggyel kapcsolatban gyanúsítottként vették őrizetbe a ház korábbi karbantartóját, a 44 éves David Bonolát, aki a rendőrség közlése szerint vallomásában beismerte, hogy 59-szer szúrta meg a nőt, majd a holttestét egy gurulós hokitáskában elvitte a helyszínről.

A nyomozást vezető rendőrfelügyelő szerint David Bonola már a nyomozás elején a rendőrök látókörébe került a hűtőre ragasztott üzenet alapján. A rendőrök először az áldozat Forest Hills-i otthonától nem messze, a Forest Parkban véres rongyokat találtak, amelyeket a gyilkos valószínűleg arra használt, hogy bekösse vele a kezeit. A park egy másik pontján egy narancssárga, szintén véres dzsekit találtak egy üreges fába gyömöszölve.

A gyanúsítotthoz úgy jutottak el, hogy megfigyelték a házát South Richmond Hillben, a Forest Park szegényebb, főleg munkások lakta részén, ami a tehetős Forest Hillstől távolabb esik.

Csütörtökön a rendőrök tovább figyelték a házat, majd a férfi egyszer csak szóba elegyedett a nyomozókkal, és megkérdezte tőlük, hogy őt keresik-e. A rendőrök azt válaszolták, hogy valamikor majd szeretnének vele beszélni, Bonola viszont azt válaszolta, hogy nagyon sok munkája van.

„És most?” – kérdezte később a nyomozó, Bonola beleegyezett. Bonola a kihallgatás alatt igyekezett más férfiakra, más karbantartókra terelni a nyomozók figyelmét.

Bonola végül beismerő vallomást tett, elmondta a rendőröknek, hogy

két éven át volt „se veled, se nélküled” viszonya G. Orsolyával.

Azt is mondta, hogy feltűnt neki, hogy a nő más férfiakkal SMS-ezett, ezért beszélni akart vele szombaton, nem sokkal éjfél után. Veszekedtek, majd lementek az alagsorba, mert a nő nem akarta, hogy felébresszék a 13 éves fiát, aki a ház legfelső emeletén aludt. Az áldozat férje a gyilkosság idején a nagyobbik fiúval éppen Oregon államban volt.

Azért utaztak oda, hogy megnézzék maguknak a fiú továbbtanulása szempontjából szóba jöhető egyetemek kampuszait.

A felügyelő azt mondta, Bonola bevallotta, hogy kést ragadott a házban, és többször megszúrta a nőt. Elmondása szerint ezután a nő egyik fiának görgős hokitáskájába tuszkolta a nő testét, és azért vonszolta el a házból a táskát a park felé, mert nem akarta, hogy a család ott találjon rá.

Az 51 éves áldozat két gyerek, egy 17 és egy 13 éves fiú édesanyja volt, férjével négyesben éltek az előkelő, nyugodt városrészben, Tudor-stílusú házukban, amelynek értékét nagyjából 2 millió dollárra (közel 700 millió forint) becsülik. A férj egy lítiumion-akkumulátorokra specializálódott tanácsadó cég alapítója.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×