eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Megszólalt a vasárnapi zuglói gyilkosság gyanúsítottja

Egy 8 éves fiú értesítette a segélyhívót. A gyanúsítottat moziban kapták el.

Részben beismerte tettét a vasárnapi zuglói gyilkosság gyanúsítottja, azonban magát az emberölést nem - számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályvezetője.

Gál Sándor elmondta: április 3-án 19 óra után értesítették a mentőszolgálattól a rendőröket, hogy egy Csömöri úti társasház egyik lakásában holtan találtak egy 30 éves nőt. Hozzátette: a mentők idegenkezűségre utaló nyomokat és elváltozásokat láttak a holttesten, a helyínre érkező rendőrorvos is megvizsgálta a nyaki véraláfutásokat, amelyek arra utaltak, hogy az áldozatot megfojtották. A folyamatban levő igazságügyi orvosszakértői vizsgálat is ezt erősíti - mondta.

A BRFK vasárnap azt közölte, hogy egy nyolcéves fiú telefonált a 112-es segélyhívószámra és azt mondta a diszpécsernek, hogy édesanyja rosszul van. A mentők megpróbálták újraéleszteni a 30 éves nőt, de már nem tudtak segíteni rajta.

Gál Sándor elmondta: a helyszíni szemlével párhuzamosan meghallgatták a nő 8 éves fiát, aki beszámolt arról, hogy a lakásban rajta és az anyján kívül a nő Károly nevű élettársa is ott volt. Az anya ebéd után táncolni hívta a férfit, ám tánc közben a férfi könyökkel megütötte a fiú szemét, ami felháborította az asszonyt, aki pofon vágta a férfit, a vita pedig tettlegességig fajult a lakás különböző helyiségeiben: a nagyszobában, a fürdőszobában, végül a konyhában.

Az alezredes ismertette: a bántalmazásoknak a gyerek zömmel csak fültanúja volt, a konyhában végződött eseménysort követően az élettárs arra szólította fel a fiút, hogy bújjon el a szekrénybe, "majd egy óra múlva jönnek a rendőrök és elviszik". A gyerek ennek megfelelően járt el, de pár órával később előbújt a rejtekhelyéről, látta, hogy a férfi nincs a lakásban és rátalált az anyjára, aki már nem lélegzett.

A rendőrök azonosították az élettársat, egy 30 éves budapesti férfit, aki idén januártól állt kapcsolatban az anyával. A rendőrök felhívták telefonon, ám nem volt hajlandó megmondani, hol van. A nyomozás során azonban megállapították, hogy egy XV. kerületi bevásárlóközpontban moziba ment az édesanyjával, így a vetítés közben elfogták.

A férfit emberölés bűntettével gyanúsították meg, részben beismerte tettét, de magát az emberölést nem - mondta az alezredes, hozzátéve: a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Gál Sándor elmondta: a konfliktust kiváltó, a tánc közben történt 8 napon belül gyógyuló sérülésről a férfi azt állította, hogy véletlenül történt, és a 8 éves fiú sem tudott konkrétan nyilatkozni róla. Ugyancsak kérdésre válaszolva azt mondta: a fiú a történtek után a nagyszülőkhöz került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×