eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Ördög ügyvédje-ügy: pénzbüntetést kapott mindkét vádlott

A Fővárosi Főügyészség vádirata alapján a Veszprémi Járásbíróság marasztaló döntést hozott; büntetővégzéssel az ügy mindkét vádlottjával szemben pénzbüntetést szabott ki.

A Fővárosi Főügyészség az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben 2021. október 4. napján nyújtott be vádiratot a bíróságra, és a Veszprémi Járásbíróság szerint az ügy egyszerű megítélésű, valamint a büntetővégzés meghozatalának egyéb törvényi feltételei is fennállnak, ezért az ügyet tárgyalás mellőzésével bírálta el – áll az ügyészség közleményében.

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, váddal egyezően megállapította, hogy az ügyvéd vádlott és a bűnsegédlettel vádolt, többszörösen büntetett előéletű társa megvalósította a 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségét.

Ezért az ügyvéd foglalkozású vádlottal szemben a bíróság – halmazati büntetésül – összesen egymillió forint pénzbüntetést, társával szemben pedig összesen 500 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a vádlottak a kiszabott pénzbüntetés megfizetését elmulasztják, a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A büntetővégzés ellen fellebbezésnek nincs helye, de az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×