eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Súlyosbodik a vád az erdőkertesi rendőrkéselő ügyében

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség már aljas indokból és célból – mint további minősítő körülménnyel – elkövetett emberölés bűntettének kísérletével is vádolja a Pest megyei férfit.

Az ügyben a nyomozó ügyészség 2020 októberében emelt vádat előre kitervelten, hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Budapest Környéki Törvényszéken.

A bírósági szakban folyamatban lévő ügyben a tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a vádat megváltoztatta, mert álláspontja szerint a vádirati minősítés szerinti bűncselekmény súlyosabban minősül – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

A vádirati tényállás kiegészítésének lényege szerint a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi elhatározta, hogy az őt kísérő rendőröket az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Rendőrség munkatársai részéről őt ért sérelmek miatt bosszúból megöli és megszökik a hatóságok elöl. Az ölési cselekménnyel a vádlottnak az volt a célja, hogy az aznapra tervezett elmeállapota megfigyelését szökésével elkerülje és a vélt sérelmei az addigiakhoz képest nagyobb sajtónyilvánosságot kapjanak.

A nyomozó ügyészség büntetési indítványa továbbra is az életfogytig tartó, fegyházbüntetés, azon változtatással, hogy a vádlott legkorábban 40 év kitöltése után legyen feltételesen szabadságra bocsátható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×