eur:
389.15
usd:
363.69
bux:
68242.11
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Elmebetegségben szenved a rendőrökre bajonettel támadó borsodi férfi

A férfi először az egyik rendőr nyaka felé szúrt, majd a mellkasa irányába tett szúró mozdulatot.

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Miskolci Törvényszéken azon borsodi férfi ellen, aki bajonettel támadt az őt előállítani akaró rendőrökre – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség megbízott főügyésze kedden.

Fürcht Pál közleményében azt írta: 2021 decemberében a rendőrség több büntetőügyben is gyanúsítottként kívánta kihallgatni a borsodi férfit, ezért megjelentek a lakóhelyén, hogy előállítsák.

A vádirat szerint a férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek,

megkísérelt elmenekülni, majd egy 25 centiméter pengehosszúságú bajonettel a jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt.

A férfi először az egyik rendőr nyaka felé szúrt, majd a mellkasa irányába tett szúró mozdulatot.

A nyomozó ügyészség a férfi elfogása után elrendelte őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és eredményesen indítványozta letartóztatása elrendelését.

Fürcht Pál azt írta: a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi elmebetegségben szenved, betegsége évek óta kezeletlen volt, mivel szándékosan elhagyta gyógyszerét. A középkorú férfit elmeműködésének kóros állapota súlyos fokban korlátozta abban, hogy cselekménye következményeit felismerje.

A vádiratban az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott. Az elkövető terhére rótt bűncselekmény tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A férfi letartóztatását 2021. december 16-án rendelte el a Debreceni Járásbíróság, amely a kényszerintézkedés helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője akkor azt közölte: a rendőrök a bajonettes szúró mozdulatokat követően testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, majd előállították. Az intézkedés során két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×