eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Man in handcuffs
Nyitókép: FOTOKITA/Getty Images

„Lőjetek le” – karddal felfegyverkezve ment neki a rendőröknek – kép

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítja a bíróság elé a férfit szerdán.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint 2021. november 7-én este egy Pest megyei családi házhoz riasztották a rendőröket egy 39 éves férfi által korábban tanúsított agresszív magatartás miatt.

A kiérkező négy rendőr intézkedés alá vonta az elkövetőt, aki azonban a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem igazolta magát, sőt fenyegetőleg közelebb lépve, emelt hangon távozásra szólította fel őket.

Ezt követően a férfi magához vett egy kardszerű, 30 centiméter pengehosszúságú kihegyezett fém pengéjű, emberi élet kioltására alkalmas tárgyat és azzal vágó mozdulatot téve elindult a rendőrök felé.

A férfi a karddal követte a házból hátráló rendőröket, miközben azzal fenyegetőleg megrongálta a kertben lévő egyes berendezési tárgyakat.

Az intézkedő rendőrök többször felszólították a férfit, tegye le a kardot és figyelmeztették arra, hogy amennyiben a jogellenes magatartásával nem hagy fel, fegyverhasználatra kerül sor, amire azt válaszolta, hogy

„lőjetek le!”.

Az egyik rendőr ekkor figyelmeztető lövést adott le a szolgálati lőfegyverével, de a férfi erre sem reagált és továbbra is közeledett a rendőrökhöz, miközben a kezében lévő karddal többször szúró és vágó mozdulatokat tett, majd azzal a kerítésre ütött, amelytől az eszköz pengéje a markolatából kitört. Ezt kihasználva a rendőrök letörték a még mindig agresszív férfi ellenállását, megbilincselték, majd előállították az illetékes rendőrkapitányságra.

A nyomozó ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, és a szerdai napon a Gödöllői Járásbíróság elé állítja.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×