INFORÁDIÓ
2021. december 1. szerda
Elza

ausztria

rablás

biztonsági őr

Fegyveres rablást akadályozott meg egy magyar férfi Ausztriában

Fegyveres rablást akadályozott meg egy magyar férfi Ausztriában

Infostart

Szembeszállt két fegyveres bolti rablóval, az egyiket el is fogta.

Egy magyar férfinek köszönhetően fogták el a rendőrök azt a két fegyveres támadót az ausztriai Schärdingben, aki egy boltot akart kirabolni. Kovács Attila a Borsnak elmondta, egy kollégája tette ki egy helyi kisboltnál, ahová minden nap betér. Éppen a boltvezetővel beszélgetett, amikor kirohant az egyik dolgozó, és azt kiáltotta: rablás!

"Előre mentem, amikor láttam, hogy két fiatal kiabál a pénztárossal: add ide a pénzt vagy lelőlek! – idézte fel a történteket a biztonsági cégnél dolgozó férfi. – Az egyik fiú kezéből kiütöttem a fegyvert, amire ők azonnal visszatámadtak. Az egyikük beverte az arcomat, és egyszerre akartak engem leütni, de nem számítottak arra, hogy visszatámadok. A dolgozók közben lezárták az első ajtót, így mire menekülőre fogták volna a tolvajok, nem tudtak hova menni. Ekkor a magasabb fiút egy szorítófojtással letepertem és a földön fogtam, amíg a rendőrök kiértek. A másik támadó hazaszaladt, de fél órán belül őt is elfogták a zsaruk."

Mint kiderült, egy 20 éves török és egy 17 éves bosnyák fiú volt a két támadó, akiknél riasztópisztoly volt. A magyar férfi kisebb sérüléseket szenvedett, az eset után kórházba vitték, de a röntgen szerint csak a háta húzódott meg.

A hős magyar vásárlónak nem győztek hálálkodni a kisbolt munkatársai. "Csak az járt a fejemben, hogy megmentsem a nőket. A munkatársaim között is volt, aki azt mondta, hogy inkább kimaradt volna egy ilyen esetből. Én nem vagyok hős, nem akarok hírnevet, egyszerűen csak nem akartam sérülést" – mondta Kovács Attila.

Nyitókép: Forrás: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018