eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Többszörös gyilkosággal vádolnak egy hajléktalant

Tényleges életfogytiglant kaphat.

Többszörös gyilkosággal, életveszélyes bántalmazással és súlyos testi sértéssel vádolnak egy hajléktalan férfit - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közölte: a vádirat szerint a 46 éves férfi 2017 novemberében puszta kézzel ölte meg szállásadóját egy VIII. kerületi lakásban. A vádlott tavaly májusban, egy XIII. kerületi, használaton kívüli épületben egy késsel kioltotta egy másik ismerőse életét is. Több mint hússzor szúrta meg a férfit azért, hogy áldozata értékeit - sportcipőjét és ezüst nyakláncát - megszerezze.

Ugyanabban a XIII. kerületi épületben, szintén 2020 nyarán a vádlott késsel egy harmadik férfit is életveszélyesen megsebesített.

A vád szerint a férfi 2020 nyarán egy XIII. kerületi áruház előtt ököllel súlyosan bántalmazott egy másik hajléktalan férfit, aki ennek következtében többszörös arc-, illetve állcsont törést szenvedett.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint súlyos testi sértés miatt nyújtottak be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottra tényleges életfogytiglan fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×