eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rendőrautók a főváros III. kerületében, ahol több lövéssel végeztek egy nővel hajnalban 2018. november 21-én. A bűncselekménnyel gyanúsítható férfit a helyszín közelében elfogták.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Szigorított a bíróság, életfogytig rács mögött marad az óbudai óvónőgyilkos

Első fokon 20 évre ítélték a férfit, ezt változtatta meg döntésével az ítélőtábla.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla 2020. június 26-án kihirdetett jogerős ítéletével – helyt adva a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványának – megváltoztatta a Fővárosi Törvényszék tavaly decemberben hozott elsőfokú döntését.

Az új ítlet a korábbi 20 év fegyházbüntetés helyett életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta azt a jelenleg 69 éves elkövetőt, aki 2018. november 21-én előre kitervelten több lövéssel végzett ki egy óbudai óvónőt.

Hozzátették:

a másodfokú bíróság döntése értelmében az elkövető 25 év elteltével, 92 évesen kerülhet legkorábban feltételes szabadságra.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a korábbi törvényszéki közlemény szerint a vádlott viszonya - feleségének halálát követően - megromlott kisebbik lánya élettársával, majd később saját lányával is. A tanúvallomások és a személyes meghallgatás alapján kitűnt, hogy a vádlott erősen autokratikus személyiség, aki "ellentmondást nem tűrve irányította családja életét". Lánya élettársát méltatlannak tartotta ahhoz, hogy bekerüljön a családjukba, majd mikor lánya - követve élettársát - elköltözött, úgy érezte, hogy elvették tőle. Mindezért lánya élettársának anyját - a későbbi sértettet - hibáztatta.

A vádlott 2018 novemberének egyik napján, a hajnali órákban magához vette sportlövőként engedéllyel tartott maroklőfegyverét, majd gépkocsijával ahhoz a családi házhoz hajtott, ahol akkor már lánya, annak élettársa és élettársának anyja is lakott.

Később a ház előtti útszakaszon lőfegyverével négy célzott lövést adott le lánya élettársának anyjára, a munkába induló sértettre, akit olyan súlyosan megsebesített, hogy életét vesztette. A vádlott elmenekült a helyszínről, majd az autóban öngyilkossági szándékkal inzulint és morfiumot adott be magának, a rendőrök azonban elfogták és kórházba szállíttatták.

A korábbi, enyhébb ítélet indoklásakor a bíróság éppen a vádlott életkorára tekintettel nem ítélte a férfi életfogytiglanra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×